Cel mai bătrân bărbat din lume, cu vârsta de 112 ani, spune că nu a mai trăit ceva precum pandemia de coronavirus.

Bob Weighton a devenit recent cel mai bătrân bărbat din lume, iar cei de la Guinness World Records au ținut seama de asta și l-au introdus în Cartea Recordurilor.

Weighton are 112 ani și 3 zile, iar de ceva vreme trăiește în autoizolare, pentru a se feri de coronavirus. Acesta trăiește într-un apartament din Hampshire.

Reprezentanții Guinness i-au cerut scuze lui Weighton că nu au fost prezenți în persoană pentru a-i înmâna certificatul. Acesta a fost oferit de către asistenții sociali care îl au în grijă.

Bărbatul a trecut prin mai multe intervenții chirurgicale de-a lungul vieții și a trecut cu bine și peste pandemia de gripă spaniolă, care a omorât zeci de milioane de oameni între 1918 și 1920.

Totuși, acesta spune că e prima dată când e constrâns să trăiască în izolare: ”Este ciudat,nu credeam că voi ajunge să trec prin așa ceva. Sunt puțin frustrat, dar am mai trecut prin situații în care a trebuit să accept ceea ce se întâmplă.”

Fostul deținător al recordului pentru cel mai bătrân bărbat din lume, japonezul Chitetsu Watanabe, a decedat pe 23 februarie 2020, la vârsta de 112 ani și 355 de zile, arată stirileprotv.ro.

Cea mai bătrână femeie din lume tot din Japonia este. Kane Tanaka are 117 ani, împliniți în ianuarie.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.