Casele de vacanță sunt cea mai bună soluție pentru a te relaxa și a petrece timp alături de familie și prieteni. Situate în mijlocul naturii, departe de zgomotul urban, acestea îți oferă refugiul de care ai nevoie atunci când simți că vrei o pauză pentru odihnă și relaxare. Însă, pentru ca experiența ta să fie desăvârșită, este important să acorzi atenție sistemului de încălzire. Pentru a te bucura de căldură în sezonul rece și nu numai, specialiștii de la Pefoc.ro îți propun o variantă practică - soba pe lemne. Aceasta te poate ajuta să încălzești toată cabana sau casa de vacanță.

În cazul în care te bucuri de o cabană generoasă ca spațiu, poți să te gândești la un semineu care să vină în completarea stilului arhitectural al construcției. Iar dacă te bucuri de o cabană mică, dar primitoare, o sobă pe lemne este cea mai bună decizie. Aceasta te ajută să păstrezi stilul și autenticitatea unei cabane aflate în inima munților. Soba nu ocupă mult spațiu, se întreține cu mult mai multă ușurință spre deosebire de un șemineu și se încadrează perfect în orice stil de amenajare - clasic, modern sau rustic. Așadar, vei fi surprins de eficiența și versatilitatea acestei surse de încălzire.

Pe piața de specialitate sunt disponibile mai multe tipuri de sobă pe lemne sau soba pe peleti, cel mai des intalnit model fiind soba confecționată din fontă. Un alt tip de sobă foarte eficientă, dar mai puțin cunoscută, este modelul căptușit la interior șamotă - un material cu proprietăți izolatoare excelente.

Fonta este un material care se definește prin calitate și proprietățile ei termoconductoare deosebit de apreciate. Sobele de fontă au capacități diferite de încălzire și pot fi utilizate pentru spații diverse. Datorită fontei și grosimii acesteia, căldura din focar se degajă imediat după aprinderea focului în sobă, și permite răspândirea uniformă și rapidă a aerului cald în toată casa de vacanță.

În schimb, sobele căptușite cu șamotă au un design special și finisaje ce atrag prin textura inedită, dar și o eficiență calorică superioară. Șamota are proprietatea de a reține căldura o perioadă lungă după stingerea focului, ceea ce crește semnificativ randamentul sobei. Astfel, vei reuși să încălzești cabana mai mult timp cu aceeași cantitate de combustibil. Dacă este exploatată corect, soba căptușită cu șamotă necesită înlocuirea acesteia o dată la 4-5 ani. De aceea, este important să fii atent la modul în care alimentezi soba cu lemne, pentru a nu deteriora învelișul de șamotă.

Citeste si:
Alexia Eram, în vacanță cu un alt băiat! Mario Fresh: „Hai pa!”
Alexia Eram, în vacanță cu un...

Ultimul detaliu pentru un randament optim este alegerea unui model potrivit de burlan soba. Acesta trebuie să fie confecționat de asemenea dintr-un material rezistent, care să facă față variațiilor de temperatură, precum și gazelor chimice rezultate în urma combustiei ce pot duce la deteriorarea sa în timp. Pentru mai multă siguranță, alege întotdeauna un montaj profesional.

Așadar, dacă îți dorești un sistem de încălzire practic și eficient pentru cabana sau casa ta de vacanță, nu îți mai rămâne decât să iei legătura cu profesioniștii Pefoc.ro. Vei colabora cu o echipă specializată și pregătită să îți ofere cele mai potrivite soluții de încălzire, adaptate conform bugetului și preferințelor personale.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Martie 2020 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.