Alegerea unui cadou iti provoaca dureri de cap? Nu esti sigur niciodata daca ai facut alegerea corecta si daca persoanei careia vrei sa i-l oferi ii va placea sau ii va fi util? Sunt o multime de criterii pe care cadoul perfect trebuie sa le indeplineasca. Iata cativa pasi simpli prin care sa-ti usurezi misiunea.

Intocmeste o lista de preferinte

Cu cat mai lunga este lista, cu atat iti vei deschide mai multe optiuni. Ia o foaie de hartie si scrie pe ea cat mai multe lucruri care i se potrivesc persoanei pentru care cumperi cadoul. Nu trebuie sa le iei pe toate, dar cu siguranta vei gasi cateva idei numai bune de pus in practica. Leaga-te de orice hobby sau pasiune si cauta solutii in consecinta. Spre exemplu, poate este vorba de cineva pasionat de ceasuri de mana. Oricand poti gasi modele noi care sa ii fie pe plac. Sau poate persoanei respective ii place un serial anume, iar atunci poti face un tricou personalizat cu personajul preferat.

Priveste in trecut

Daca este vorba despre cineva foarte apropiat, cu siguranta i-ai mai luat cadouri si cu alte ocazii sau a primit din partea altor cunostinte. Gandeste-te bine la surprizele din trecut si vezi care dintre ele a avut efect. Unele persoane sunt mai sentimentale si pot fi cucerite de o simpla poza frumos inramata. Altele prefera utilul si poate s-ar bucura mai mult de un set de ustensile pentru bucatarie sau de o lenjerie de pat. Secretul sta in cat de bine le cunosti.

Intreaba-te ce are nevoie

Cu siguranta, toata lumea are nevoie de ceva. Solutia, atunci cand cumperi cadoul, este sa te gandesti la nevoile persoanei vizate. Ce i-ar trebui unei femei de afaceri foarte ocupate? Probabil ca mai mult timp, insa putin probabil sa ii poti oferi asta. In schimb, exista o multime de produse care o pot ajuta sa imbine utilul cu placutul, de la iPad-uri sau tablete, pana la vouchere la centre de infrumusetare.

Trage cu ochiul

Daca toate sfaturile de mai sus nu dau roade, poti trece la activitati de „spionaj". Uita-te pe retelele de socializare si vezi ce fel de postari ii plac. Poate are un actor preferat, un autor, un cantaret sau un sportiv. De aici, ideile iti vor veni mai usor. O alta modalitate este sa-i verifici cartile din biblioteca atunci cand mergi in vizita. Cu siguranta vei gasi cateva volume lipsa dintr-o anumita colectie.

Citeste si:
Zanni, refuzat de mai multe vedete din România. Iuliana Beregoi se...
Zanni, refuzat de mai multe...

Ofera-i o experienta unica

Fii cat mai creativ pentru a surprinde. Uneori, cadourile nu sunt atat de importante pe cat cadrul in care au fost oferite. O cina romantica, o piesa de teatru, un film bun, un city break, o iesire in oras cu cei mai buni prieteni – toate acestea sunt experiente unice si pot fi mai placute decat orice pereche de pantofi sau geanta.

Acestea sunt cele mai simple metode de a gasi cadoul perfect pentru orice ocazie. Cel mai important este sa-i aduci zambetul pe buze persoanei careia i-l daruiesti.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Martie 2020 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.