Premierul Marcel Ciolacu a negat intenția Coaliției de a desființa Pilonul II de pensii. Oficialul spune că niciodată nu s-a vorbit de vreun amendament la Pilonul II de pensii, nici măcar despre impozitare sau supraimpozitare.

Ciolacu dezminte faptul că ar desființa Pilonul II de pensii

Premierul Marcel Ciolacu neagă faptul că ar fi avut în plan să desființeze Pilonul II de pensii.

„Niciodată în Coaliție, eu sau dnul Ciucă, nu am vorbit de vreun amendament la Pilonul II de pensii. Niciodată înseamnă niciodată, nici măcar acum o lună, nici alaltăieri, niciodată nu a avut nimeni vreo discutie despre Pilonul II de pensii. Nu s-a vorbit nici măcar despre impozitare sau supraimpozitare. E tâmpenie să supraimpozitezi”, spune Ciolacu.

Ciolacu a fost întrebat și dacă amendamentul a venit din partea Ministerului de Finanțe, la care premierul s-a enervat.

„Dacă aveți informația de la cineva, acel cineva să vină să spună cu cine a discutat, dacă a discutat, cu mine sau cu dnul Nicolae Ciucă despre Pilonul II. Întrebați de unde a apărut acel amendament. Eu astăzi am trecut prin Guvern amendamentele convenite cu dnul Nicolae Ciucă”, adaugă premierul.

Deputatul liberal Florin Roman a declarat, în Parlament, că amendamentul la proiectul de lege privind măsurile fiscale pentru care Guvernul urmează să își ia răspunderea în Parlament, a fost propus de secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Daniela Pescaru, care presupunea o „naţionalizare mascată a Pilonului II de pensii”.

„În timpul şedinţei de vot final, am primit pe grupul deputaţilor PNL o situaţie cu amendamentele pe care urmau să le susţină liderii de grup ai PNL şi PSD. Aici era şi un articol 7 care pentru noi a fost o surpriză totală, prin care practic se propunea o naţionalizare oarecum mascată a Pilonului 2 de Pensii, o propunere care vine de la secretarul de stat al PSD, doamna Daniela Pescaru şi doar vigilenţa noastră a făcut să observăm acest lucru”, a spus Florin Roman.
Citeste si:
România va cumpăra 32 de avioane F-35, valoarea contractului...
România va cumpăra 32 de...

De asemenea, acesta a mai afirmat că „PNL a luptat timp de patru ani cu regimul Dragnea, pentru a apăra Pilonul doi de Pensii”.

„Acum era o formă mai diluată în sensul în care nu mai era obligativitate, era o opţionalitate, în schimb, modul în care era redactat acest amendament era unul extrem de periculos, în sensul în care cei care nu optau, în scris, pentru a continua Pilonul 2 de Pensii se trezeau că peste noapte, tot ceea ce au agonisit practic merge într-o naţionalizare mascată”, a explicat deputatul PNL.

Marți, Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc într-o şedinţă comună pentru asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege cu privire la măsurile fiscal-bugetare.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Septembrie 2023 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.