Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj după incendiul de la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu. Șeful Guvernului a mulțumit celor care au intervenit pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă. Prim-ministrul a anunțat și schimbări în agenda deplasărilor, după incendiul izbucnit la spitalul de copii.

Incendiu la Spitalul de copii Robănescu. Premierul Ciolacu anunță schimbări în agenda deplasărilor

„Mulțumesc personalului medical și unităților de intervenție pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă în această seară în cazul exploziei urmate de incendiu, de la Centrul Clinic de Recuperare Dr. Nicolae Robănescu. Cel mai important este că toți copiii și personalul medical sunt acum în siguranță, fiind transferați la Spitalul Clinic de Urgență Marie S. Curie", a scris Marcel Ciolacu.

Ulterior, premierul a anunțat că miercuri dimineață va face o vizită la Spitalul Marie S. Curie. Șeful Executivului și-a modificat programul oficial și va ajunge la unitatea medicală din București la ora 09:00. Cel mai probabil, copiii transferați de la Centrul de Recuperare Robănescu vor rămâne la Marie Curie preț de câteva zile.

Marți seară a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de Recuperare pentru Copii Robănescu, motiv pentru care centrul a fost alimentat de generator mai mult de o oră. În momentul revenirii energiei electrice în rețea, transformatorul a explodat și a provocat incendierea a două mașini din apropiere.

Personalul a luat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranță a copiilor internați, a aparținătorilor acestora, a transmis Ministerul Sănătății.

Pompierii au fost alertați la ora 22.10. La fața locului au fost deplasate numeroase echipaje și autospeciale. Ca măsură de precauție, 79 de copii și 21 de aparținători au fost evacuați și transportați la Spitalul Marie Curie, aflat în apropiere. Pompierii au localizat incendiul și au eliminat riscul extinderii flăcărilor la clădirea spitalului.

Citeste si:
Care este starea de sănătate a Mioarei Roman, după externarea din...
Care este starea de sănătate...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Iulie 2023 - 08 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.