Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că negocierile pentru formarea noului Guvern se suspendă, deoarece în România există probleme mult mai importante. UDMR și PNL au fost alături de inițiativa social-democratului.

Negocierile pentru formarea noului Guvern, suspendate

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a solicitat ca negocierile pentru formarea noului Guvern să fie suspendate. Vicepreședintele Partidului Național Liberal, Dan Motreanu, s-a alăturat și el deciziei lui Ciolacu de a amâna negocierile politice din coaliția de guvernare, deoarece este necesar să se rezolve mai întâi problemele românilor.

"Cred că Premierul Ciucă, prin echilibrul și deschiderea pe care a avut-o pentru dialog și găsirea de soluții corecte pentru toată societatea, este cel mai în măsură să rezolve și aceste cereri, de altfel foarte corecte și pertinente. Premierul Ciucă a fost întotdeauna un partener serios, credibil și de cuvânt în tot ceea ce și-a asumat", a declarat Dan Motreanu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a venit cu propunerea ca negocierile să fie suspendate. Politricianul român a afirmat că în acest moment, România se află într-un colaps politic. Liderul social-democraților a transmis printr-o postare pe contul său de Facebook că politicienii din România trebuie să se axeze acum pe problemele sindicatelor și de reforma pensiilor speciale.

Problemele românilor sunt mai importante decât negocierile Guvernului

„De când am intrat la guvernare, prioritatea noastră a fost stabilitatea țării și buna guvernare, astfel încât românii și economia româneasca să treacă mai ușor peste multiplele crize cu care ne confruntăm. Este clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor”, a declarat Ciolacu.
Citeste si:
Plafonarea adaosului la alimentele de bază expiră în 2 zile. Marcel...
Plafonarea adaosului la...

Liderul social democraților a mai subliniat în postarea sa că toți politicienii din România trebuie să se axeze atât pe rezolvarea cererilor sindicatelor, cât și pe obligațiile majore în ceea ce privește reforma pensiilor speciale, deoarece în acest mod se poate realiza rotativa, a declarat el.

„Până la rezolvarea acestor două priorități, orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată”.

„Coaliția are datoria să se reunească în primul rând pentru urgențele românilor, iar programul de guvernare viitor este obligatoriu să prevadă soluțiile sustenabile și un termen clar pentru noua lege a salarizării”, a mai anunțat Președintele Camerei Deputaților.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Mai 2023 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.