PSD a anunțat că a pregătit deja programul de guvernare și este gata să îl facă public. Rotativa guvernamentală este tot mai aproape, iar tensiunile sunt tot mai mari.

Programul de guvernare al PSD este deja gata

Programul de guvernare PSD este gata pentru a fi făcut public. Aceștia au anunțat că există însă câteva măsuri la care nu vor renunța. Este vorba despre măsurile care fac referire la scăderea prețurilor alimentelor de bază. Totodată, câțiva dintre pilonii de bază ai programului de guvernare PSD îi contituie măsurile pentru agricultori, industria alimentară și domeniul construcțiilor.

PSD nu a preluat încă guvernarea, însă deja una dintre măsurile propuse de aceștia a intrat în practică. Este vorba despre scăderea prețului laptelui. Laptele produs în țara noastră, cu un preț de peste 7 lei și grăsimi între 1,5% și 3,5%, ar fi trebuit să se ieftinească de la data de 1 mai, pentru șase luni.

PSD, despre o plafonare a adaosului comercial pe lanțul de producție

Social democrații spun că această măsură nu ar fi unica de acest fel. Astfel de măsuri vor fi luate și în cazul altor produse derivate din lapte, cum ar fi brânzeturile sau iaurturile.

Pe lângă toate acestea, cei de la PSD vor să ia în calcul și o plafonare a adaosului comercial pe lanțul de producție, pentru produsele de bază, dar se gândesc și la determinarea comercianților să micșoreze procentul taxei de raft, tot pentru produsele de bază.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că recent s-a semnat un amendament prin care la toate tipurile de alegeri din România, femeile trebuie să constituie minimum 30% dintre candidați.

Acesta a mai menționat că amendamentele semnate completează prevederile proiectului de lege cu privire la instituirea unei cote de reprezentare de minimum 30% la alegerile locale şi în conducerea corporativă a întreprinderilor publice.

Citeste si:
Plafonarea adaosului la alimentele de bază expiră în 2 zile. Marcel...
Plafonarea adaosului la...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Mai 2023 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.