Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că nu ar fi contra unei candidaturi împreună cu premierul Nicolae Ciucă pentru funcțiile de premier și președinte al României la alegerile din 2024. Nu este pentru prima dată când Ciolacu își declară dorința de a ocupa funcția de președinte.

Tandemul Ciolacu-Ciucă. Ce spune liderul PSD despre funcția de președinte al României

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre posibilitatea unei candidaturi comune cu Nicolae Ciucă la alegerile din 2024 pentru funcția de președinte și premier. Liderul de partid spune că el ar ocupa funcția de președinte al României, iar liderul PNL, Nicolae Ciucă, ar urma să conducă Guvernul PNL-PSD. Chiar dacă scenariile par a fi destul de simple, nu sunt chiar atât de ușor de realizat.

"E un scenariu nu exclus, dar nu e un scenariu simplu. Sunt cele două mari partide, PSD e cel mai mare partid din România, e foarte puțin probabil să accepte să nu aibă candidat.”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a declarat de nenumărate ori că nu exclude posibilitatea de a candida la funcția de președinte al țării. Oficialul român spune că este pregătit, are experiență și multe proiecte pe care abia așteaptă să le pună pe roate. Ciolacu afirmă că și PSD și-ar dori să înainteze un candidat pentru postul de premier, însă șeful de partid a schimbat regulile de alegere a candidatului.

„În schimb, eu ca președinte al PSD, am schimbat regulile de desemnare a candidatului și cred că este mult mai corectă abordarea pe care am propus-o. Restul, n-am avut discuții. Nu vine PSD-ul cu aceată propunere.”, a subliniat Ciolacu.

Ce spune Ciolacu despre Nicolae Ciucă

Oficialul român susține că fiecare partid va discuta în interiorul său despre acest scenariu, iar dacă una dintre părți nu va fi de acord, se vor organiza alegeri separate.

„Vom vedea pe urmă, în funcție de scorul electoral, dacă putem să mai continuăm împreună și după anul 2024. Nu se termină pământul nici la oamenii politici Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, nici la PNL sau PSD, lumea e în dinamica ei. Să nu fim fataliști", a declarat Marcel Ciolacu.

În ceea ce privește candidatura lui Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu a spus că premierul este o persoană cu care împarte multe lucruri și principii comune, iar împreună vor face o echipă bună și vor reuși să facă lucruri minunate pentru țară.

Citeste si:
Plafonarea adaosului la alimentele de bază expiră în 2 zile. Marcel...
Plafonarea adaosului la...

„Este un om de onoare, e un patriot, e un român şi avem foarte multe principii şi lucruri comune. Şi pentru mine şi pentru Nicolae Ciucă prioritară în acest moment este România”, a spus el.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Martie 2023 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.