Partidul AUR a organizat un marş la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. Marșul a fost denumit "Marşul Unirii".

Marș la Iași, organizat de AUR cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

La marșul organizat la Iași au participat membrii partidului AUR, dar şi simpatizanţi ai AUR. Sute de oameni s-au adunat la "Marşul Unirii" și au mers pe traseul Palatul Culturii - pietonal Ștefan cel Mare - Piața Unirii. Alături de manifestanți a fost și președintele AUR George Simion.

"Ruşine să vă fie!", au scandat protestarii la adresa forţelor de ordine.

Cei prezenți la marș au ascultat muzică şi au mers pe stradă ţinând steaguri cu tricolorul românesc şi pancarde. În timpul evenimentului, când manifestanții AUR au ajuns în Piață Unirii au avut loc câteva momente tensionate între participanții la marș și forțele de ordine.

"O lipsă de comunicare între instituţii. Noi eram circa 2000 de participanţi, puseseră garduri, nu vorbiseră jandarmii cu cei care se ocupau de Piaţa Unirii pentru că e vizita premierului. Sunt măsuri de securitate draconice. Noi venim aici de 10 ani, o să venim şi de acum înainte. Am venit şi în perioada pandemiei când nu a mai fost nici o sărbătoare, dar am făcut noi sărbătoare. Aşa că nu au fost mici chestii, poate şi de huiduieli pentru că astăzi nu trebuie să vorbim despre aşa ceva ci despre unitatea românilor şi despre anul de graţie în care Alexandru Ioan Cuza a fost ales în cele două capitale, la Iaşi şi la Bucureşti", a declarat George Simion.

Conferinţă despre "Suveranitate Naţională" de Ziua Unirii Principatelor Române

Un număr mare de forțe de ordine au fost prezente astăzi în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a evita orice incident neplăcut. "Marşul Unirii" este desfășurat împotriva actualei guvernări pe fondul crizei economice, sociale şi culturale, au menționat reprezentanţii AUR.

"Sunt primul care cer căderea acestui Guvern, sunt primul care îl critică şi pe premierul Ciucă şi pe viitorul premier, posibil, Ciolacu, însă nu este astăzi o zi în care să stăm să ne huiduim. Să ne certtăm unii cu alţii. Avem 364 de zile în an în care să facem asta", a adăugat Simion.

George Simion a anunțat că a trimis o notificare către autorităţi referitoare la marş, însă acestea "nu au cum să aprobe mai multe evenimente în acelaşi timp".

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Liderul AUR a mai menționat că împreună cu reprezentanţii partidului vor depune o coronoană la monumentul lui Alexandru Ioan Cuza, vor face hora Unirii, iar la ora 14:00 când vor pleca oficialii, va avea loc o conferinţă despre "Suveranitate Naţională".


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Ianuarie 2023 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.