USR a organizat în această dimineață un protest în fața Administraţiei Prezidenţiale şi a Ministerului de Interne contra menținerii în funcție a ministrului Lucian Bode. Recent a fost confirmat că Lucian Bode ar fi plagiat lucrarea sa de doctorat.

USR protestează contra ministrului Lucian Bode. Acesta încă deține funcția de ministru MAI

„Au trecut două zile de la verdictul de plagiat. Bode şi Iohannis se fac că plouă. Am decis să le reamintim”, afirmă Cătălin Drulă, preşedintele USR.

Membrii USR au realizat mai multe bannere pe care au scris „Iohannis, preşedintele plagiatorilor. Ciucă, Bode, Cîmpeanu” şi „Şeful poliţiştilor e hoţ. Bode, demisia!”. Membrii USR se arată indignați că Lucian Bode, cel care a fost învinuit de plagiat în teza sa de doctora, continuă să își exercite funcția de ministru. De asemenea, USR spune că atât Ciucă cât și președintele Iohannis preferă să închidă ochii la acest fapt decât să intervină și să îl demită pe Bode din funcția pe care o ocupă la moment.

„Corupţie. Plagiat. Incompetenţă. Ce mai trebuie să facă Lucian Bode ca premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Iohannis să-l trimită acasă?”, potrivit unui comunicat de presă al USR.

După analizarea tezei de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, Comisia de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai a decis că „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”. Prin urmare, ministrul a fost declarat vinovat în plagierea tezei sale de doctorat.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, afirmă că este „absolut uluitor demersul de analizare a unei lucrări redactate în 2018 folosind norme actualizate în 2020-2022”:

„E un precedent extrem de periculos. (...) Aceste atacuri concertate ale USR şi ale sateliţilor săi asupra mea sunt absurde”.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Ianuarie 2023 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.