Liderul PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că România ar trebui să răspundă cu aceeași monedă Austriei, după ce a votat împotriva aderării României la spațiul Schengen în cadrul Consiliului JAI de săptămâna trecută.

Ciolacu susține că România trebuie să răspundă cu aceeași monedă Austriei

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a afirmat că Austria a votat din contra intrării României în spațiul Schengen pentru „interese mici, meschine, care țin de alegerile interne”, iar un asemenea vot nu este posibil la nivelului Consiliului JAI. Liderul PSD spune că dacă Austria și-a permis să procedeze astfel cu România, atunci ar trebui să se răspundă cu aceeași monedă.

„În acest moment, președintele României participă la Consiliul European. Am anunțat că deja e anunțată o intervenție, vom vedea dacă Consiliul European ia vreo decizie privind votul nejustificat al Austriei împotriva României. Vorbim de două lucruri diferite. Eu am declarat și susțin în continuare. Dacă decidenții din Austria din acest moment au găsit de cuviință să voteze nejustificat împotriva unei recomandări a Comisiei Europene, atunci cred că și statul român e îndreptățit să răspundă cu aceeași monedă. Deciziile se iau prin consens. În continuare consider că acest lucru trebuie să-l facă statul român. Austria a votat din interese mici, meschine, care țin de alegerile interne din Austria. Nu ai dreptul la nivel de Consiliului JAI să exprimi un vot în funcție de interese locale”, a declarat șeful PSD.

Legat de boicotul românilor la adresa Austriei, Ciolacu este de părere că românii trebuie să apeleze la companiile românești. Oficialul român mai spune că românii nu ar trebui să reacționeze asupra populației austriece, dar asupra oamenilor care conduc acest stat, deoarece decizia de a vota contra României a fost a lor.

„Privind boicotul austriece e altă discuție. Îmi mențin părerea că românii trebuie să apeleze la companiile românești. Noi trebuie să ne implicăm ca aceste companii, cum sunt băncile, cum e CEC-ul, să fie mai dinamice, mai prezente.Dacă companiile românești au oferte mai bune, nu neapărat austriece, iar produsele românești sunt mai bune, față de cele importate, e corect. Fiecare dintre noi avem dreptul indiferent ce funcție avem sau nu, să reacționăm personal față de gestul făcut nu de austrieci, de cei care vremelnic conduc statul austriac”, a adăugat acesta.

Citeste si:
Plafonarea adaosului la alimentele de bază expiră în 2 zile. Marcel...
Plafonarea adaosului la...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Decembrie 2022 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.