Liderul AUR, George Simion, spune că România nu ar mai trebui să finanțeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chişinău, deoarece nu face altceva decât să finanțeze separatismul anti-românesc.

George Simion nu mai vrea ca România să finanțeze guvernul de la Chișinău

Liderul AUR, George Simion, afirmă mereu că Basarabia este pământ românesc, iar acest adevăr trebuie spus mereu. Cu toate acestea, Simion spune că România ar trebui să înceteze să mai finanțeze guvernul de la Chișinău, pentru că nu face altceva decât să finanțeze separatismul anti-românesc.

„Basarabia e România. E un adevăr care trebuie spus şi trebuie spus de fiecare dată. Scrie în Biblie: când oamenii vor tăcea, pietrele vor vorbi. De asta noi peste tot în ţară am scris Băsarabia e România. Asta e un adevăr şi adevărurile trebuie spuse tare şi răspicat. Un alt adevăr pe care tot noi trebuie să îl spunem este că România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chişinău. Mi-e drag de unii miniştri de peste Prut, dar mai drag îmi este adevărul. Nu facem decât să finanţăm separatism anti-românesc finanţând acea guvernare sau finanţându-l pe primarul Chişinăului, anti-românul Ion Ceban. Niciun leu pentru guvernul de la Chişinău”, afirmă George Simion, la Congresul AUR de la Alba Iulia.

Simion mai spune că România a alocat prea multe fonduri pentru refugiaţii din Ucraina. Liderul AUR spune că în mai mult de jumătate de țară este prezentă sărăcioa lucidă și ar trebui să ne ajutăm noi pe noi.

„Când mai mult de jumătate din ţară sunt nu că refugiaţi de război, şase milioane au plecat din ţară pentru că au fost refugiaţi de război în timp de pace. Avem mai mult de jumătate din ţară în sărăcie lucie. Trebuie ajutaţi. Da, din puţinul nostru trebuie să împărţim cu toţii. Noi suntem unionişti şi-i vrem pe toţi românii împreună. Ştim să dăm, inclusiv celor care s-au retras din faţa agresiunii ruse, cu asta toţi suntem oameni şi trebuie să vedem durerea celui de lângă noi, dar când guvernanţii noştri de 30 de ani nu văd durerea noastră, te revolţi, nu?”, încheie liderul AUR.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Guvernul din România şi din Republica Moldova au încheiat în februarie un acord cu privire la implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro pentru Republica Moldova.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Decembrie 2022 - 02 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.