Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că își dorește ca România să se unească cu Republica Moldova, deoarece aceasta ar fi calea cea mai scurtă pentru Republica Moldova de a intra în Uniunea Europeană.

Marcel Ciolacu vrea ca România să se unească cu Republica Moldova

Liderul PSD spune că Republica Moldova se află chiar în coasta războiului și este destul de vulnerabilă. În fiecare zi ar putea putea fi suferi din cauza conflictului celor două state. Ciolacu spune că intrarea Republicii Moldova în UE va dura cel puțin 10 ani, un termen foarte lung. Oficialul spune că varianta cea mai scurtă ar fi unirea României cu Republica Moldova. De altfel, acest lucru își dorește și liderul PSD.

”Cel mai vulnerabil stat la conflictul total nejustificat de pe teritoriul Ucrainei este Republica Moldova. Trebuie să ne hotărâm… Lăsăm Republica Moldova să se întoarcă sub influenţa sovietică, mai devreme sau mai târziu?

(…) Intrarea în Uniunea Europeană a Republicii Moldova va dura 10 ani de zile cel puţin… Sau ai varianta mai scurtă în care România se uneşte cu Republica Moldova şi Republica Moldova cu România”, a declarat Marcel CIolacu.

Liderul PSD susține că este pentru varianta mai scurtă, cea de unire a celor două țări de pe malul Prutului. Ciolacu se îngrijorează de destinul românior din Moldova care trebuie să facă parte din UE și NATO. Mai mult, oficialul a propus un referendum în cele două state pentru a afla și poziția cetățenilor cu privire la acest subiect.

”Eu mi-aş dori categoric varianta mai scurtă, ca România să se unească cu Republica Moldova. (…) Nu poţi să laşi o ţară pradă din nou Rusiei (…). Destinul românilor din Republica Moldova trebuie să fie acelaşi ca şi al românilor din România- UE şi NATO.

Am înţeles că în acest moment foarte mulţi români doresc unirea cu Republica Moldova. (…) Categoric trebuie referendum în ambele state. Adică trebuie un parcurs normal, nu se mai fac uniri cu arma în mână”, a mai spus Ciolacu.

Citeste si:
Rocada premierilor pornește lupta dintre PSD și PNL. Care este miza
Rocada premierilor pornește...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Decembrie 2022 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.