O şedinţă de guvern deosebită va avea loc luni, 21 noiembrie, la ora 11.00, când copiii vor lua locurile miniştrilor, în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului.

Ședință de guvern susținută de copii, la Palatul Victoria

Palatul Victoria va deveni, pentru o zi, Guvernul Copiilor. Cei mici își vor prezenta viziunea și aspirațiile pentru România printr-o serie de proiecte pe care le vor propune în cadrul simulării ședinței de guvern.

Ședința va fi condusă de către Consilierul de stat și coordonatorul strategic al asistenței umanitare din cadrul Departamentului pentru Responsabilitatea Socială Comunitară și Grupuri Vulnerabile, Mădălina Turza, se arată într-un anunț transmis de Executiv. Evenimentul este realizat în parteneriat cu UNICEF România. Ziua Internațională a Drepturilor Copilului este marcată anual în data de 20 noiembrie.

UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează împreună cu actori cheie precum Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi mass-media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Noiembrie 2022 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.