Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat în cadrul unei conferințe susținute la Chişinău că Republica Moldova are nevoie de un partid social-democrat proeuropean.

Ciolacu consideră că Republica Moldova are nevoie de un partid social-democrat

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat în cadrul unei congerințe de presă ce a avut loc la Chișinău că Republica Moldoda are nevoie de un patrid social-democrat proeuropean. Marcel Ciolacu a participat la deschiderea lucrărilor Congresului al X-lea extraordinar al Partidului Democrat din Moldova, la Chişinău.

"Republica Moldova are nevoie de social-democraţi. Este un moment în care contează mai puţin doctrinele de dreapta sau de stânga, Republica Moldova are nevoie de un partid social-democrat proeuropean şi, din câte ştiu eu, - e aici şi domnul prim-ministru - din 2009, dumneavoastră aţi fost primii care aţi declanşat parcursul european al Republicii Moldova.”, a declarat Marcel Ciolacu, în deschiderea lucrărilor Congresului al X-lea extraordinar al Partidului Democrat din Moldova, la Chişinău.

Liderul PSD a mai afirmat că românii trebuie să ştie acest lucru şi trebuie să se ridice la aşteptările lor. De asemenea, Ciolacu este sigur că acest congres care este sub egida unităţii social-democraţiei va ajuta la consolidarea unei forțe politice profesioniste în Republica Moldova, care în viitorul apropiat va avea foarte multe de spus, în Republica Moldova, în România, dar şi în Europa. De asemena, oficialul român a subliniat că este convins că Partidul Democrat din Moldova va avea un nou început, în pofida situației dificile din țară.

"Este evident că de astăzi Partidul Democrat o să aibă un nou început, este un restart din punctul meu de vedere, pe care îl aştepta toată lumea. Nu este o situaţie plăcută, nu numai în Republica Moldova, ci şi în România şi în întreagă Europă, cu adevărat faptul că Republica Moldova abia a început drumul către Uniunea Europeană şi nu este membru NATO, creează o vulnerabilitate în acest moment, în contextul agresiunii Rusiei asupra unui stat suveran. De aceea mă bucur nespus de mult că ne-aţi invitat şi ne vom putea adresa Congresului", a punctat liderul PSD.

Citeste si:
Plafonarea adaosului la alimentele de bază expiră în 2 zile. Marcel...
Plafonarea adaosului la...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Noiembrie 2022 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.