Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va efectua o vizită oficială la Budapesta, marţi. Oficialul a acceptat invitaţia omologului ungar, Peter Szijjarto. Cei doi vor avea consultări politice și vor discuta pe mai multe subiecte actuale.

Bogdan Aurescu merge la Budapesta într-o vizită de lucru

Ministrul Afacerilor Externe din România, Bogdan Aurescu, va merge într-o vizită oficială la Budapesta în cursul zilei de marți. În cadrul acesteia, oficialul român va mai avea şi întrevederi cu reprezentanţi ai minorităţii române din Ungaria, dar şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri românesc din Ungaria.

Vizita ministrului Bogdan Aurescu în Ungaria are loc ca o continuare a vizitelor din acest an, la Bucureşti, ale preşedintelui Ungariei, Katalin Novak (7 septembrie) şi ministrului ungar de Externe, Peter Szijjarto (12 iulie), a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

MAE subliniază că această vizită reprezintă şi "marcarea unui moment simbolic pentru ansamblul relaţiilor bilaterale româno-ungare", și anume împlinirea a 20 de ani de la semnarea, la Budapesta, la data de 29 noiembrie 2002, a Declaraţiei de Parteneriat Strategic între Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare pentru Europa Secolului XXI, instrument fundamental care a structurat cooperarea dintre cele două state pe baze noi, moderne.

La finalul vizitei și discuțiilor politice, cei doi oficiali de la București și de la Budapesta vor susţine declaraţii comune de presă.

Summitul G20 a început. Ce subiecte vor fi discutate

Cei puternici lideri ai lumii și-au dat întâlnire luni, în insula din Indonezia, Bali. Una dintre subiectele principale de discuție ale șefilor statelor este invazia Rusiei asupra Ucrainei care ține aproximativ un an deja. Oficialii spun că președintele american Joe Biden și liderul chinez Xi Jinping se vor vedea în cadrul acestui summit.Liderii țărilor vor discuta despre tensiunile din Taiwan și despre războiul economic dintre Statele Unite și China.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Noiembrie 2022 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.