Potrivit unui sondaj, Maia Sandu este liderul străin în care românii au cea mai mare încredere. În top 3 se mai regăsesc și Emmanuel Macron și Volodimir Zelenski. Pe ultimele locuri la această categorie sunt Vladimir Putin și premierul OIandei.

Maia Sandu, cel mai de încredere lider străin pentru români

Potrivit părerilor românilor, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este cel mai de încredere lider pentru ei. Aceștia spun că dacă ar trebui să aleagă pentru o zi alt președinte, ar avea încredere în președintele Moldovei. Tot în acest tot se regăsesc și președintele Franței, Emmanuel Macron, pe locul doi, iar pe locul trei românii l-au desemnat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Chiar și așa, o mare parte dintre români spun că mai degrabă nu ar avea încredere în alți lideri străini, indiferent cine nu ar fi ei. În topul încrederii în liderii străini, pe ultimele locuri se clasează Vladimir Putin, liderul Rusiei, Mark Rutte, premierul Olandei, oficialul care nu vrea ca România să intre în Schengen și președintele Serbiei, Alexandar Vucic.

Totuși, românii au căpătat o încredere mai solidă în frații de peste Prut și sunt gata mereu să își pună baza în Moldova. În ceea ce privește țările în care au încredere românii, Spania și Italia sunt următoarele după Moldova în cadrul acestui top al încrederii. Spania și Italia sunt țări locuite de mulți români. Pe listă se regăsește și America, după care urmează Franța, Israel, Marea Britanie și Germania.

La polul opus al încrederii față de țările străine, românii au cea mai mică încredere în Rusia, după care urmează China și Ungaria. În Ucraina, doar 35% dintre români ar avea încredere și s-ar baza pe acest stat. Datele au fost obținute în urma unui sondaj realizat de Avangarde.

Citeste si:
SONDAJ: Ce părere au bucureștenii despre Nicușor Dan în funcția de...
SONDAJ: Ce părere au...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Noiembrie 2022 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.