Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este nevoie de o colaborare mai sudată dintre Parlament și Curtea de Conturi. Totodată, oficialul a menționat că activitatea pe care o desfășoară Curtea de Conturi este foarte bună, fiind un exemplu.

Marcel Ciolacu vrea o colaborare mai strânsă între Parlament și Curtea de Conturi

Marcel Ciolacu este de părere că avenit timpul pentru a face pasul următor și anume întărirea colaborării dintre Parlament și Curtea de Conturi

”Este nevoie de o întărire a colaborării dintre Parlament și Curtea de Conturi, mai ales prin constituirea la nivel parlamentar a unor comisii care să analizeze rapoartele de audit și să determine principalele instituții implicate să pună în aplicare recomandările Curții. De asemenea, feed-back-ul primit în urma rapoartelor CCR poate constitui o bază solidă de plecare pentru activitatea Parlamentului în ceea ce privește modificarea cadrului legislativ în care instituțiile își desfășoară activitatea”, spune Marcel Ciolacu.

Oficialul îi încurajează pe reprezentanții Curții de Conturi să continue cu activitatea pe care au desfășurat-o și până acum, deoarece fac o treabă bună.

”Dumneavoastră sunteți cei care controlați banii publici. Iar asta este o datorie pe cât de grea, pe atât de onorantă. Pentru că banii publici sunt ai tuturor cetățenilor, din taxe și impozite, și tocmai de aceea avem datoria să ne asigurăm că ei sunt cheltuiți corect.”, a mai menționat Ciolacu.

Liderul PSD a mai subliniat că își amintește de mai multe exemple atunci când vine vorba de banii publici și de implicarea Curții de Conturi. Însă Ciolacu a menționat de celebrul raport din perioada pandemiei, când toți românii au putut să vadă din raportul Curții pe ce s-au cheltuit zeci de milioane de euro în timp ce ei erau ținuți închiși în case.

Citeste si:
Reghecampf îi dă replică Anamariei Prodan: „Trăiește în continuare...
Reghecampf îi dă replică...

„Acela a fost un moment în care statul român, prin instituțiile sale, s-a protejat de toți cei care au vrut să profite de o pandemie pentru a-și umple buzunarele. Și sper că toate celelalte instituții ale statului vor face lumină în acest caz, pentru că oamenii au datoria să afle tot adevărul din acea perioadă”, încheie Ciolacu.

Marcel Ciolacu împreună cu premierul Nicolae Ciucă vor participa la Conferința internațională „Curtea de Conturi a României - Digitalizare în audit”, un eveniment aniversar organizat cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la adoptarea legii de reînființare a instituției.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Septembrie 2022 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.