Primăria Capitalei sau Președinția României? Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat care este decizia ei finală legată de aceste două instituții.

Firea a anunțat unde își va depune candidatura. Primăria Capitalei sau Președinția României?

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a declarat că își dorește să candideze din nou la Primăria Capitalei. Însă dacă PSD va veni cu o variantă mai bună, Firea se va supune deciziei partidului său. Ministrul spune că este destul de deschisă altor propuneri și va susține un alt candidat dacă acesta este mai de perspectivă și va face o treabă și mai bună la primărie.

Totuși, Firea își dorește să își continue proiectele începute la Primăria Capitalei care s-au stagnat odată cu plecarea ei. În timp, au luat naștere mai multe zvonuri legate de întoarcerea Gabrielei Firea la Primăria Capitalei, iar oficialul a vrut să pună punct tuturor speculațiilor.

„Dacă sunt sănătoasă, cu putere de muncă, în forma fizică de azi (...) mi-aș dori să candidez din nou și să îmi continui proiectele care acum sunt majoritatea înghețate, în special cele de mare infrastructură, cele din domeniul sănătății și cele din domeniul social (...) Deocamdată, consider că am susținerea colegilor din PSD. Președintele Ciolacu a făcut precizări în ultima perioadă tocmai pentru că au fost tot felul de speculații, cum că nu m-aș bucura de încrederea colegilor.

Dacă colegii mei din PSD au un alt candidat care să fie mai mult decât aș putea oferi eu ca și garanție de responsabilitate în administrație, nu este cu supărare. În politică nu este cu supărare, nu am decât să accept faptul că există un candidat mai pregătit decât mine din punct de vedere administrativ, din punct de vedere politic, al energiei, al dorinței de a face și îl voi susține, nu înseamnă că eu trebuie să îmi impun propria candidatură”, a spus Gabriela Firea, în prezent ministru Familiei.

Citeste si:
Nicușor Dan a aprobat protestul fermierilor și transportatorilor în...
Nicușor Dan a aprobat...

Gabriela Firea nu a scăpat nici de întrebarea dacă are în plan să candideze la Președinția României. Ministrul a spus că simplul fapt că numele ei s-a discutat pentru o astfel de funcție este o onoare pentru ea, însă nu intenționează să își înainteze candidatura la funcția de președinte a României. Oficialul își dorește să se întoarcă la cârma Primăriei Capitalei pentru că, potrivit spuselor acesteia, acolo este mult de muncă și sunt proiecte care necesită finisate.

„Este o onoare pentru orice persoană să ajungă în situația de a se discuta despre ea ca fiind un posibil candidat la Primăria Generală, la Președinția României sau într-o altă postură publică. Le sunt recunoscătoare tuturor celor care au vehiculat și numele meu alături de alte nume de pe scena politică sau care nu sunt acum pe scena politică dar ar putea să fie propunerea unor partide sau a unor alianțe de partide în cursa cea mai importantă pentru alegerea președintelui. Dar, categoric, eu îmi doresc să continui proiectele de la București. Nici nu s-a pus problema din punctul meu de vedere să vizez o altă funcție. Nu îmi doresc să candidez la alegerile prezidențiale. Eu mi-aș dori să candidez la alegerile de la Primăria Capitalei”, a mai spus Gabriela Firea.

Citeste si:
Pregătirile pentru Târgul de Crăciun din București au început
Pregătirile pentru Târgul de...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Septembrie 2022 - 05 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.