Uniunea Salvaţi România (USR) consideră că noile proiecte al legilor Educaţiei prezentate de ministrul Sorin Cîmpeanu îi „spală" nu doar pe plagiatori, ci şi pe profesorii sau educatorii agresori, cercetaţi pentru violenţă fizică, hărţuire sau abuz.

USR: Legile Cîmpeanu ale Educației îi „spală” nu numai pe plagiatori, ci și pe profesorii agresori

Potrivit unui comunicat al USR transmis, miercuri, printre numeroasele prevederi „controversate", „chiar aberante" ale noilor legi prezentate de ministrul Cîmpeanu se numără şi cele care "permit" profesorilor sau educatorilor agresori să predea în continuare, fiind mutaţi la alte clase.

„USR consideră că profesorii sau învăţătorii suspectaţi de agresiune fizică sau emoţională nu ar trebui lăsaţi să predea la nicio clasă pe durata cercetării disciplinare, ci ar trebui să fie suspendaţi temporar din funcţie. (...) Profesorii sau educatorii care pun în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică a antepreşcolarilor, preşcolarilor sau elevilor vor fi pur şi simplu mutaţi în altă clasă sau grupă, pentru a fi mai departe - cu doar câţiva paşi - de victimă sau victime. Astfel, aceştia vor putea, eventual, porni de la zero, cu un colectiv proaspăt, netraumatizat încă", se arată în comunicatul citat.

USR consideră că un cadru didactic suspectat de comiterea unor astfel de fapte nu ar trebui lăsat să predea la nicio clasă pe durata cercetării disciplinare. De asemenea, afirmă reprezentanţii acestui partid, profesorii suspectaţi de agresiune fizică sau emoţională ar trebui să fie suspendaţi temporar din funcţie, chiar cu păstrarea drepturilor salariale.

Aceştia amintesc că în dezbaterea parlamentară se află un astfel de proiect de lege, dar este "blocat" în Camera Deputaţilor de peste un an. „Proiectul, susţinut şi de USR, prevede suspendarea de drept a contractelor de muncă pentru cadrele didactice trimise în judecată pentru săvârşirea unor fapte contra libertăţii şi integrităţii sexuale sau pentru orice alte fapte penale contra persoanei, săvârşite cu intenţie, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti", precizează comunicatul.

Citeste si:
Cum a ajuns alerta E.coli pe litoralul românesc. Marea lipsă a...
Cum a ajuns alerta E.coli pe...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 August 2022 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.