Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat că Ambasada României la Kiev și-a reluat activitatea începând de sâmbătă.

Ambasada României la Kiev s-a redeschis

Ministrul de Externe a anunțat printr-un mesaj pe contul său de Twitter.

„Mă bucur să anunț că începând de astăzi Ambasada României la Kiev și-a reluat activitatea. România este pe deplin alături de partenerul său Ucraina în lupta sa curajoasă pentru libertate!”, a scris Bogdan Aurescu pe Twitter.

Ambasada României de la Kiev și-a suspendat activitatea la scurt timp de la începutul invaziei forțelor armate ruse în Ucraina, iar personalul ambasadei a fost repatriat în 26 februarie, în cea de a treia zi de război.

Averescu a afirmat că intenționa încă de la începutul lunii mai să redeschidă Ambasada României din Kiev. În tot acest timp, personalul ambasadei și-a continuat activitatea de la distanță, din București.

Retail jobs

”I-am inclus în task force-ul care a fost activat la momentul în care a început conflictul pe 24 februarie și au lucrat împreună cu colegii mei din acest Task Force, ținând legătura cu autoritățile ucrainene, cu comunitatea românească din Ucraina.... Prin urmare, am încercat să compensăm această absență pe teren”, a declarat Aurescu, la începutul lunii, la TVR.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Mai 2022 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.