Guvernul a aprobat, miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru un proiect de modernizare şi dezvoltare a Portului Brăila, valoarea totală a investiţiei fiind de 126,8 milioane lei cu TVA inclus, a anunţat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Guvern: Investiție de 126,8 milioane de lei pentru modernizarea și dezvoltarea Portului Brăila

Sunt vizate lucrări de infrastructură portuară la frontul de operare la Dunăre adiacent molului. Potrivit lui Cărbunaru, obiectivul acestor lucrări îl reprezintă oferirea unor condiţii optime pentru transportul naval de mărfuri, creşterea capacităţii de operare a Portului Brăila şi a calităţii serviciilor oferite.

„Valoarea totală a acestei investiţii este de 126,8 milioane lei cu TVA inclus, finanţarea urmând a fi realizată din fonduri externe nerambursabile, mai exact prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, dar şi de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, la care se adaugă sursele proprii ale Companiei Naţionale 'Administraţia Porturilor Dunării Maritime' S.A. Galaţi”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

El a precizat că durata de realizare a investiţiei este de 19 luni. Agerpres.

Durata de execuție a proiectului este de 19 luni

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a scris, miercuri, pe pagina de Facebook, că valoarea investiției este 126,824 milioane de lei (cu TVA), iar fondurile sunt alocate prin POIM 2014-2020 și din surse proprii ale Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime - S.A. Galaţi.

Durata de execuţie a proiectului este de 19 luni. Oficialul a subliniat că în prezent sunt în derulare lucrări de modernizare a danelor 31-38, situate în incinta bazinului portuar (docuri), în valoare de 127,13 milioane lei.

„Portul Brăila este unul dintre cele mai mari porturi româneşti de pe sectorul Dunării cu caracter maritim şi este inclus în reţeaua TEN-T globală, însă o mare parte din construcţiile existente sunt mai vechi de 80 de ani. Acest port are 44 dane (5.069 metri liniari de cheuri de Acostare), din care 27 de dane (în lungime de 3.654 metri liniari) sunt în administrarea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime - S.A. Galaţi (APDM)", a menţionat el pe reţeaua de socializare.

Citeste si:
Construcția podului peste Dunăre de la Brăila a intrat în linie...
Construcția podului peste...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Mai 2022 - 06 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.