Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a solicitat modificarea Constituției, motivând că acesta este un proces care trebuie pornit, ținând cont de majoritatea parlamentară.

Ciolacu vrea modificarea Constituției

Liderul PSD a afirmat că un astfel de mers este amplu și este nevoie de o dezbatere cu toate instituțiile în Parlament, care va urma. Ciolacu spune că oficialii ar trebui să își propună lucruri mai mari și mai îndrăznețe, acum cât există posibilitatea.

După spusele lui Ciolacu, anterior, ar mai fi existat o tentativă de modificare a Constituției, motiv pentru care ar trebui ciontinuată inițiativa.

„Dar, de obicei, când ai majorități atât de consistente cum există această coaliție cu asemenea majoritate în Parlament, îți propui și lucruri mai îndrăznețe și mai mărețe. Știți foarte bine că a mai existat o dată o încercare de modificare a Constituției, presupun că trebuie pornit de la acele dezbateri, nu trebuie ceva anume.”, a declarat social-democratul.

”Sunt ferm convins că nu vom modifica Constituția astăzi”

Ciolacu a mai menționat că nimeni nu s-a așteptat că în Europa în anul 2022 va exista un război militar, însă acest lucru trebuie să fie analizat din toate punctele pentru a preveni orice scenariu negativ la adresa României.

„Societatea se modernizează, provocările sunt, după cum vedem, cu totul altele. Cred că nimeni nu se aștepta ca în Europa să avem de-a face cu un război. Și atunci trebuie privită problema din toate unghiurile și sunt ferm convins că vor fi privite toate unghiurile”, a declarat politicianul.

Liderul PSD a declarat că este sigur că nu se va modifica Constituția astăzi, însă insistă pentru faptul ca procesul să fie început. Acesta face apel la constituirea unei comisii speciale de la Camera Deputaților și a Senatului pentru a da curs acestei ințiative.

Citeste si:
Plafonarea adaosului la alimentele de bază expiră în 2 zile. Marcel...
Plafonarea adaosului la...

”Sunt ferm convins că nu vom modifica Constituția astăzi. Este un demers care trebuie pornit. Eu astăzi am făcut un anunț, că ar fi cazul să pornim acest demers, ținând cont și de majoritatea pe care o avem. Cred că ar trebui constituită o comisie specială, fiind și de la Cameră și de la Senat, cum se face acum și cu legile siguranței naționale și acolo pornim acest demers”, a mai spus Marcel Ciolacu.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Mai 2022 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.