Politica 6 Mai 2022 08:07 de Diana Oprișan
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că bucureştenii au nevoie de un transport public civilizat, nu de "vendete politice".

Președintele PSD, despre transportul public din Capitală

"Bucureştenii au nevoie de un transport public civilizat, nu de vendete politice! În loc să se concentreze pe rezolvarea solicitărilor perfect legitime ale angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti - parc auto corespunzător care să asigure siguranţa şi confortul călătorilor, dar şi condiţii mai bune de muncă, directorii lui Nicuşor Dan au 'rezolvat' problema dând afară peste 220 din oamenii care au avut curajul să arate public cât de mare este dezastrul din cadrul societăţii de transport bucureştene. Solicit autorităţilor responsabile implicarea urgentă în rezolvarea situaţiei create de o administraţie incompetentă, dar revanşardă", a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a adăugat că răzbunarea nu rezolvă siguranţa transportului zilnic a sute de mii de oameni şi nici lipsa condiţiilor decente de transport aşteptate de locuitorii Capitalei.

Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti (STB) vrea să tragă un semnal de alarmă prin intermediul protestului organizat joi la sediul societăţii, a declarat pentru AGERPRES Vasile Petrariu, liderul Sindicatului din cadrul Societăţii de Transport Bucureşti, menţionând că nu are nicio aşteptare din partea conducerii.

"În primul rând, este vorba de concedierea celor peste 200 de salariaţi. Vrem să mai tragem un semnal de alarmă cu privire şi la celelalte probleme care au rămas nerezolvate, pentru că toate revendicările noastre din ianuarie au rămas nerezolvate. Mă refer la problemele legate de condiţiile de muncă, baza materială, contract colectiv de muncă. Nu s-a rezolvat nimic. La care s-au adăugat şi aceste probleme legate de concedieri, cu sancţiunile acestea pecuniare. Sunt peste 1.000 de salariaţi, 1.500, care au primit sancţiune între 5 şi 10% pe trei luni. Şi vrem să tragem încă un semnal de alarmă, poate cineva se va mai gândi şi va impune cumva acestui "domn" (directorul general al STB, Adrian Criţ - n.r.) să înţeleagă că dialogul social înseamnă parteneri. Noi vrem mai mult să tragem un semnal de alarmă, pentru că nu avem nicio aşteptare nici de la acest director general, nici de la cei care îl susţin. Interesele sunt prea mari şi noi am deranjat foarte mult, pentru că nu i-am lăsat să facă ce vor", a precizat Vasile Petrariu. AGERPRES

Citeste si:
Concedieri în masă în România. Ciolacu: „Este normal să se întâmple...
Concedieri în masă în...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Mai 2022 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.