Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de lege prin care se menține timp de încă un an o serie de măsuri legislative aplicate în perioada stării de alertă în domeniul justiției, a informat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. Conform acestuia, măsurile în cauză contribuie la desfăşurarea mai rapidă a unor proceduri legale, având un impact pozitiv asupra drepturilor cetăţenilor şi companiilor.

Guvern: Proiect de lege pentru menținerea timp de un an unor măsuri aplicate în justiție pe perioada stării de alertă

„Aşadar, pentru încă un an, o serie de măsuri legislative care au fost aplicate în perioada stării de alertă şi s-a dovedit că au efecte benefice în activitatea instanţelor judecătoreşti, în domeniul executării pedepselor sau a măsurilor educative, ori a altor măsuri dispuse de organele judiciare în procesele penale sau în domeniul insolvenţei sunt menţinute.

În acest sens a fost aprobat proiectul de lege care vizează, de fapt, conservarea în fondul normativ comun pentru această perioadă de un an a măsurilor respective, aceste măsuri urmând să contribuie la desfăşurarea mai facilă şi mai rapidă a procedurilor legale cu un impact pozitiv imediat asupra drepturilor şi intereselor legitime, atât pentru cetăţeni, cât şi pentru companii ", a declarat Cărbunaru, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Totodată, Guvernul a menționat într-un comunicat că va fi verificată viabilitatea măsurilor care concură la digitalizarea actului de justiție și se va urmări o eventuală permanentizare a acestora, în forme adaptate, în funcție de rezultatele obținute și de nevoile reieșite din aplicarea lor.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Mai 2022 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.