Politica 5 Mai 2022 08:14 de Diana Oprișan
Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Victoria, cu preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, discuţiile fiind axate pe războiul din Ucraina şi impactul regional al acestuia.

Ciucă s-a întâlnit cu Frank-Walter Steinmeier

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cei doi demnitari au apreciat importanţa unităţii europene şi euroatlantice în asigurarea sprijinului pentru Ucraina şi cetăţenii săi, respectiv pentru a gestiona impactul situaţiei din estul Europei şi al implementării sancţiunilor împotriva Rusiei.

Cei doi interlocutori au apreciat nevoia sprijinirii refugiaţilor ucraineni, fiind recunoscut efortul României în acest sens, precizează sursa citată.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a subliniat importanţa cooperării bilaterale şi europene pentru asigurarea securităţii energetice şi gestionarea problemelor generate de blocarea lanţurilor de aprovizionare.

Ciucă a menţionat că sprijinul României pentru Ucraina are în vedere şi facilitarea exporturilor de produse agricole din Ucraina către pieţe terţe, afectate în prezent de blocada porturilor ucrainene la Marea Neagră. Prim-ministrul a punctat şi faptul că România face eforturi pentru diversificarea surselor de energie, subliniind demersurile naţionale pentru creşterea capacităţii de exploatare a resurselor de gaz natural, se mai arată în comunicat.

Totodată, premierul a pledat pentru sprijinul Germaniei în consolidarea securităţii la Marea Neagră, adresând mulţumiri pentru participarea germană la asigurarea poliţiei aeriene întărite în România.

Şeful Guvernului şi preşedintele german au subliniat la unison calitatea relaţiilor bilaterale, evidenţiind potenţialul amplu de extindere a cooperării economice româno-germane, adaugă sursa amintită.

În context, oficialul român a exprimat interesul pentru diversificarea investiţiilor şi cooperării dintre cele două ţări în domenii strategice, precum energie, tehnologie, infrastructură.

Pe de altă parte, premierul Nicolae Ciucă a menţionat că România aplică toate standardele pentru aderarea deplină la spaţiul Schengen asigurând de facto şi eficient protejarea frontierelor externe în contextul crizei din Ucraina. AGERPRES

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Mai 2022 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.