Politica 1 Mai 2022 12:26 de Diana Oprișan
Ministrul Muncii, Marius Budăi, le-a transmis un mesaj românilor cu ocazia zilei de 1 Mai, trăgând un semnal de alarmă asupra faptului că persoanele vulnerabile vor avea cel mai mult de suferit din cauza crizei generate de război.

Care este mesajul ministrului

Timp de doi ani, ziua de 1 Mai nu a mai fost o bucurie pentru români din cauza restricțiilor împotriva COVID-19, care i-au împiedicat să se bucure așa cum se cuvine de această zi. Din nefericire și anul acesta, Ziua Muncii este una tristă din cauza efectelor pe care războiul le are și asupra țării noastre, iar în contextul actual, Marius Budăi a transmis un mesaj în dimineața zilei de duminică, 1 Mai.

Tot ministul a afirmat și faptul că noi, românii resimțim efectele războiului și că deși avem libertatea de a fi împreună de 1 Mai, asistăm la distrugerea a sute de mii de locuri de muncă, de întreprideri, dar mai ales de vieți. În plus, e a tras un semnal de alarmă asupra faptului că la fel cum s-a întâmplat și în cazul crizei pe care a generat-o pandemia se va întâmpla și în cazul celei pe care o genereazî războiul pe piața muncii și care va afecta în mare măsură persoanele vulnerabile.

„Dacă în ultimii doi ani Ziua Internațională a Muncii a fost umbrită de restricțiile dure impuse din cauza pandemiei de Covid-19, în acest an, deși avem libertatea de a fi împreună, resimțim efectele războiului. Asistăm cu toții la distrugerea a zeci, sute de mii de locuri de muncă, de întreprinderi și de vieți. La fel ca și criza generată de pandemie, criza din piața muncii cauzată de război va lovi cel mai puternic în persoanele cele mai vulnerabile”, a transmis Marius Budăi într-un mesaj pe Facebook.

Marius Budăi spune că în momentul de față nu trebuie să facem alceva decât să să fim solidari și să rămânem centrați pe nevoile oamenilor afectați cel mai puternic de efectele pandemiei ori ale războiului.

„La mulți ani tuturor celor care muncesc și mă înclin în fața tuturor celor care au fost în prima linie pentru a-și ajuta semenii afectați de pandemie, iar acum își fac cu devotament meseriile și vin în sprijinul celor care fug din calea războiului”, a mai transmis acesta.

Citeste si:
Mesajul divinității pentru tine în acest an, în funcție de luna în...
Mesajul divinității pentru...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Mai 2022 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.