Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a scris, joi, pe contul de Facebook, un mesaj, după ce Tribunalul București a respins cererea DNA de redeschidere a unei anchete pe numele său. El a transmis că urmează să iasă azi sau mâine cu explicații amănunțite despre acest dosar și despre această tentativă nejustificată și abuzivă care l-a vizat și i-a transformat ultimele luni din viață într-un coșmar. Detalii despre caz.

Decizie definitivă/Tribunalul București a respins cererea DNA de redeschidere a unei anchete de corupție împotriva lui Raed Arafat

Tribunalul București a decis, joi dimineață, să respingă cererea formulată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție privind redeschiderea unui anchete pe numele lui Raed Arafat. Decizia este definitivă.

Conform unor surse judiciare citate de G4Media, este vorba despre o anchetă clasată în anii trecuți de DNA în care s-au făcut investigații privind achiziția unor ambulanțe de Departamentul pentru Situații de Urgență condus de Raed Arafat.

Reacția șefului DSU

Arafat a spus că DNA a avut o tentativă „ilegală și bizară” de a redeschide dosarul, fapt care l-a „vulnerabilizat” în fața opiniei publice și i-a transformat ultima jumătate de an „într-un coșmar”. Șeful DSU a mai spus că va face publică „întreaga poveste cu documente”.

„Astazi dimineata, dupa mai multe infatisari si amanari, am aflat vestea ca DNA a pierdut in tentativa sa, ilegala si bizara, de a redeschide un dosar vechi, clasat, pentru a ma urmari penal pentru “abuz in serviciu”. Urmeaza sa ies cu explicatii amanuntite despre acest dosar si despre aceasta tentativa nejustificata si abuziva care m-a vizat, m-a vulnerabilizat in fata opiniei publice, si mi-a transformat ultimele 6 luni din viata mea intr-un cosmar, stiind foarte bine ca nu sunt vinovat cu nimic, fiind tinta unui abuz. Veti afla intreaga poveste cu documente si cu date precise in cursul zilei de azi, sau cel tarziu maine!”, a scris Arafat joi dimineață, pe Facebook.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Aprilie 2022 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.