Preşedintele Klaus Iohannis transmite un mesaj tuturor credincioşilor romano-catolici, reformaţi, unitarieni şi evanghelici care sărbătoresc Paştele, dar şi creştinilor care celebrează Floriile, subliniind importanţa păcii şi solidarităţii.

Klaus Iohannis, mesaj de Paștele catolic și Floriile ortodoxe

„Transmit tuturor credincioşilor romano-catolici, reformaţi, unitarieni şi evanghelici urarea de a sărbători Învierea Domnului cu sănătate şi iubire, în comuniune cu cei dragi. Totodată, îi salut călduros pe credincioşii care celebrează duminică Floriile, o sărbătoare a bucuriei pentru întreaga creştinătate. De Sfintele Paşti înţelegem mai profund mesajul Jertfei şi suntem pătrunşi de Lumina Învierii", a scris preşedintele, pe Facebook.

El a făcut apel şi la solidaritate cu cetăţenii ucraineni, în contextul războiului.

„Să nu îi uităm, în această perioadă, pe semenii noştri greu încercaţi din Ucraina. Prin solidaritatea noastră, le putem oferi alinare şi speranţă celor care caută refugiu din calea războiului. Învierea Domnului să vă aducă tuturor pace, oriunde aţi fi, în ţară sau în comunităţile diasporei, iar iubirea aproapelui să triumfe pretutindeni în lume!", a adăugat preşedintele.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Aprilie 2022 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.