Judecătorii bulgari au decis ca Elena Udrea să rămână în arest preventiv în Bulgaria până la extrădarea acesteia.

Udrea rămâne în arest în Bulgaria

Autoritățile din Bulgaria au analizat toate acrele și probele pentru arestarea Elenei Udrea, Totodată, Curtea de Apel din Sofia a menționat că există pericolul ca Udrea să încerce să fugă din țară. Avocații Elenei Udrea au cerut arest la domiciliu, motivând că aceasta are un copil mic și prezintă probleme de sănătate, acceptând varianta cu brățara electronică pentru a putea fi urmărită.

S-au prezentat și acte privind starea de sănătate a fostului ministru al Turismului, însă există posibilitatea ca aceasta să fie tratată și în arest. Udrea suferă de osteoporoză. Curtea de Apel de la Sofia a afirmat că doar pentru faptul că ea nu s-ar simți confortabil în arest, nu este un motiv de a fi scutită.

Elena Udrea a încercat să demonstreze judecătorilor că nu intenționează să fugă, menționând că și-ar fi închiriat o locuință în Bulgaria pentru următorii șapte ani. Judecătorii nu au considerat acest argument unul credibil. Fostul ministru a fost condamnată deja și există probabilitatea să fugă de pedeapsă. Procurorul a cerut detenție pentru Elena Udrea. Curtea din Sofia susține că în România, Udrea a primit decizia finală, iar mandatul este din 7 aprilie 2022, nu din 2018, cum au precizat anterior avocații acesteia.

Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare

Prin urmare, mandatul european de arestare pe numele fostului ministru este valid. Avocatul din Bulgaria al Elenei Udrea s-a abținut de la comentarii asupra deciziei luate de Curtea de Apel din Sofia. Extrădarea va fi una rapidă, în jur de 60 de zile maxim, potrivit legislației din Bulgaria. La cererea avocaților Elenei Udrea, ședinţa de judecată a fost privată. La ședință a participat și apărătorul român, însă a refuzat dă ofere declarații jurnaliștilor

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Elena Udrea nu a fost prezentă la şedinţa de astăzi din sala de judecată. În data de 7 aprilie, Elena Udrea a fost condamnată în România la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, fiind acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu. Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție și această decizie este definitivă.

După pronunțarea sentinței, polițiștii au mers la domiciliul Elenei pentru a o aresta, însă aceasta a fost de negăsit. Udrea a fost dată în urmărire generală. În cele din urmă, Udrea a fost prinsă pe teritoriul Bulgariei aproape de granița cu Grecia în timp ce încerca să fugă.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Aprilie 2022 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.