Cei doi președinți ai Parlamentului, Marcel Ciolacu și Florin Cîțu, vor efectua o vizită oficială la Kiev, la invitația președintelui Radei Supreme din Ucraina, Ruslan Stefanchuk, în data de 27 aprilie. Aceștia vor fi primii oficiali români care merg în capitala Ucrainei de la începutul războiului.

Florin Cîțu și Marcel Ciolacu au fost invitați să efectueze o vizită oficială la Kiev, pe 27 aprilie

După retragerea armatei ruse din jurul capitalei Ucrainei, mai mulți lideri occidentali au mers la Kiev, printre care și președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, premierul britanic Boris Johnson sau președintele Poloniei Andrzej Duda.

Miercuri, în capitala Ucrainei au ajuns președinții Poloniei, Lituaniei, Letoniei și Estoniei pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Senatul a anunțat miercuri că Florin Cîțu și Marcel Ciolacu au fost invitați, de asemenea, să efectueze o vizită oficială la Kiev.

„Pe data de 27 aprilie va avea loc la Kiev vizita președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Va fi o vizită desfășurată preponderent în teren, care va cuprinde mai multe zone afectate de război, inclusiv zone în care armata rusă a comis atrocități. Scopul acestei vizite este legat de rolul pe care țara noastră îl va avea în viitorul plan de reconstrucție a Ucrainei după război.

De asemenea, în acest moment discutăm despre un posibil discurs al președintelui Ciolacu în Rada Supremă ucraineană. Vizita lui Marcel Ciolacu are loc ca urmare a invitației adresate de președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk”, se arată într-un mesaj transmis de Camera Deputaților.

Cîțu: „Voi merge în zonele în care armata Rusiei a comis atrocități”

Liberalul Florin Cîțu a confirmat miercuri seară, pe Facebook, că va efectua o vizită oficială la Kiev. El a precizat că va merge în zonele afectate de război.

„Voi face o vizită oficială în Kiev, Ucraina, la invitaţia preşedintelui Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stafanciuk", a scris Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

„Voi merge în zonele afectate de război, inclusiv în cele în care armata Rusiei a comis atrocităţi. Voi discuta cu oficialii ucraineni despre implicarea României în planul de reconstrucţie al Ucrainei după război", a mai scris Florin Cîţu.

Citeste si:
Plafonarea adaosului la alimentele de bază expiră în 2 zile. Marcel...
Plafonarea adaosului la...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Aprilie 2022 - 08 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.