Președintele Senatului, Florin Cîțu, a declarat că este de acord cu o blocadă de 100% de sancțiuni economice aplicate împotriva Rusiei. Liberalul consideră că este o problemă de siguranță națională și susține că numai astfel ne putem asigura că Moscova „nu va avea puterea, în viitor, să mai atace o altă țară”.

Florin Cîțu este de acord cu o blocadă de 100% împotriva Rusiei

„Eu nu susţin acest proiect (n.r. - al USR privind un embargo comercial împotriva Rusiei), eu am spus foarte clar că sunt adeptul unor sancţiuni foarte dure chiar şi în discuţiile cu liderul minorităţilor republicane din Congresul american, vreau sancţiuni mai dure împotriva Rusiei, am propus de ceva timp închiderea oricăror tranzacţii comerciale cu Rusia, pentru mine este clar că doar prin sancţiuni economice care blochează total Rusia putem să ne asigurăm că, pe viitor, Rusia nu va face acest lucru din nou.

Eu văd acest lucru ca o problemă de siguranţă naţională. Este un cost pe termen scurt pentru noi, dar problemă de siguranţă naţională în viitor. Trebuie să ne asigurăm că Rusia nu va avea puterea, în viitor, să mai atace o altă ţară şi care poate să fie România. De aceea, sunt de acord cu o blocadă 100% împotriva Rusiei", a afirmat Cîţu, în contextul unei întrebări pe această temă.

Oficialul a fost întrebat dacă susţine proiectul legislativ al USR privind un embargo pentru gaz rusesc, petrol, dar şi pentru materialul nuclear adus din Federaţia Rusă.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Aprilie 2022 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.