Duminică, Partidul Național Liberal și-a ales noul președinte după ce Florin Cîțu și-a anunțat demisia. Premierul Nicolae Ciucă a fost singurul candidat înscris pentru funcția de lider PNL.

Ciucă este noul președinte PNL

La Congresul extraordinar PNL desfășurat astăzi au participat peste 1.300 de liberari din întreaga țară. Partidul s-a reunit duminică pentru a-și alege noul președinte PNL, după ce fostul lider, Florin Cîțu, a anunțat că se retrage din funcție. Premierul Nicolae Ciucă a fost singurul candidat înscris pentru funcția de șef PNL.

Klaus Iohannis nu a fost prezent de această dată la Congresul extraordinat organizat de PNL. În schimb, acesta a participat la Congresul care a fost organizat anul trecut în luna septembrie în plină pandemie COVID-19, unde au participat în jur de 5.000 de liberali.

Moțiunea „Uniți pentru o Românie stabilă și puternică”

Înainte de a-și susține discursul în cadrul ședinței, premierul Nicolae Ciucă a cerut un minut de reculegere în memoria victimelor războiului din Ucraina.

Sunt în fața dumneavoastră pentru a vă convinge că moțiunea „Uniți pentru o Românie stabilă și puternică” merită să fie votată. Valorile în care credem noi, toți membri PNL, ne motivează, ne unesc, ne dau rezistență, ne dau capacitatea de a lupta până la capăt pentru o cauză, ne dau capacitatea de a stabili și a îndeplini obiective politice, ne ajută să ne ridicăm atunci când suntem căzuți și când credem că nu mai putem ne dau energia să ne luptăm de la capăt. Valorile PNL sunt cele care au modernizat România în trecut, o face acum și o va face în viitor” a spus Nicolae Ciucă.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Aprilie 2022 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.