Se anticipează o intensificare a conflagraţiei pe flancul estic al Alianţei, iar războiul din Ucraina pornit de trupele armate ruse va mai dura o vreme, după cum a declarat Mircea Geoană.

Mircea Geoană, despre războiul din Ucraina

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană a spus că ei înucurajează o soluționare politică și că solicită Federaţiei Ruse să încheie neîntârziat acest război inuman şi ilogic și, de asemenea, să își retragă forțele. Cea mai bună soluție este din punctul său de vedere ca Rusia să intre la negocieri diplomatice cu Ucraina.

„Noi încurajăm o soluţionare politică, cerem Federaţiei Ruse să încheie neîntârziat acest război inuman şi ilogic, să îşi retragă forţele şi să intre de o manieră onestă în negocieri diplomatice cu Ucraina. Din păcate, ceea ce vedem pe teren nu indică acest lucru, există o formă de regrupare a forţelor ruseşti în zona de nord, în zona Kievului, o consideram mai degrabă o repliere tactică din dorinţa de a-şi completa pierderile masive pe care le-au suferit şi pentru a fixa forţele ucrainene în jurul capitalei Kiev”, a afirmat Mircea Geoană, la ceremonia de Ziua NATO în România, de la sediul Ministerului Apărării Naţionale.

Mircea Geoană a mai afirmat că se anticipează o intensificare a războiului pe flancul estic şi în sud„ceea ce face ca deocamdată să nu întrezărim condiţii reunite pentru o soluţionare politică”.

„Nu vedem riscuri iminente cu privire la intenţia Federaţiei Ruse de a utiliza arme chimice sau nucleare, dar ceea ce am văzut în practica Federaţiei Ruse, inclusiv în comunicarea sa strategică în anii precendenţi, (...) indică faptul că acest lucru nu este imposibil. De aceea, mai degrabă preferăm să comunicăm public şi strategic şi cu dorinţa de a descuraja Federaţia Rusă să utilizeze astfel de armamente”, a mai precizat Mircea Geoană

Tot el a spus că la Madrid, liderii Alianţei vor adopta decizii cu privire la o prezenţă „şi mai robustă, pe baze permanente” de forţe pe întreg flancul estic al Alianţei.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

„Integrarea completă, profundă a României în NATO se petrece în aceste momente dramatice şi din punct de vedere militar şi strategic nu va mai fi o diferenţă calitativă între aliaţii din vestul şi cei din estul Europei. Suntem NATO. Întreg spaţiul transatlantic este vigilent, coerent şi pregătit să facă faţă oricăror provocări”, a spus el.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Aprilie 2022 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.