Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) organizează, duminică, primul Congres extraordinar pentru alegerea noii conduceri, în baza modificărilor recente ale Statutului partidului.

AUR își alege noua conducere

La reuniunea care se va desfăşura în Sala "Alexandru Ioan Cuza" de la Palatul Parlamentului, începând cu ora 12,00, sunt aşteptaţi 867 de delegaţi cu drept de vot, din toate filialele judeţene şi de peste hotare. Delegaţii la Congres vor dezbate şi adopta strategia şi tactica de viitor ale partidului, precum şi alte măsuri privitoare la activitatea formaţiunii.

În prezent, formaţiunea este condusă de copreşedinţii George Simion şi Claudiu Târziu, urmând ca la Congres să fie ales un singur preşedinte. Pentru funcţia de preşedinte al AUR s-au înscris doi candidaţi - George Simion, cu moţiunea "România bogată: creştină şi democrată" şi Dănuţ Aelenei cu moţiunea "Mai multă democraţie". Într-un clip-video postat pe Facebook, Simion a precizat că îşi asumă o moţiune în care AUR să dea ţării viitorul preşedinte al României.

"Voi candida pentru funcţia de preşedinte al partidului şi îmi asum o moţiune în care AUR să dea ţării viitorul preşedinte şi o guvernare sută la sută românească, patriotică, aşa cum de ani buni există şi în Polonia", a afirmat Simion.

Cine sunt cei doi candidați și echipele lor la funcția de președinte al partidului

Conform unui comunicat al AUR, din echipa cu care candidează George Simion fac parte, printre alţii, Claudiu-Richard Târziu - preşedinte CNC, Sorin Lavric - preşedinte Senat AUR, Marius-Dorin Lulea - prim-vicepreşedinte, Cristian David - secretar general, precum şi Adrian-George Axinia, Dan Tanasă, Gianina Şerban, Raluca-Elena Amariei, Robert Alecu şi Valeriu Munteanu - vicepreşedinţi.

De asemenea, din echipa cu care candidează Dănuţ Aelenei fac parte, printre alţii, Andrei-Emil Dîrlău - preşedinte CNC, Vasile Sârbu - preşedinte Senat AUR, Nicolae Roman - secretar general, Ionuţ Neagu - prim-vicepreşedinte, precum şi Alexandru-Şerban Bologa - vicepreşedinte.

Citeste si:
Bode: Un congres extraordinar al partidului va fi organizat în 10...
Bode: Un congres extraordinar...

Potrivit organizatorilor, până la ora 15,00 se va finaliza procedura de numărare a voturilor, apoi noul preşedinte al AUR va susţine un discurs şi va fi prezentată echipa de conducere.

Noul program politic şi două rezoluţii, puse la vot astăzi

Pe lângă primul preşedinte al partidului şi noua structură de conducere, la Congresul extraordinar se mai votează noul program politic şi două rezoluţii - "Reîntregirea naţională a României" şi "Independenţa energetică a României şi respingerea agresiunii Federaţiei Ruse asupra Europei", a precizat pentru AGERPRES George Simion.

Totodată, delegaţii la Congres vor vota şi absorbţia a două partide locale: Iniţiativa Otopeniul Nostru (ION) şi Alianţa Naţională Alba (ANA).

"AUR este singurul partid parlamentar patriotic din România, având o doctrină de esenţă conservatoare, creştină şi democrată", a mai afirmat George Simion.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Martie 2022 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.