Preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski a cerut sâmbătă ţărilor producătoare de petrol să majoreze producţia pentru ca Rusia să nu își poată folosi resursele de petrol pentru a șantaja țările lumii.

Ce le-a cerut Zelenski țărilor producătoare de petrol

„Vă cer să creșteți producția de energie, astfel încât toată lumea din Rusia să înțeleagă că nimeni nu poate folosi energia ca armă pentru a șantaja întreaga lume”, a declarat Zelenski, într-un mesaj video difuzat la Forumul de la Doha.

Liderul ucrainean a afirmat că viitorul Europei depinde de efortul țărilor producătoare de petrol. Acesta a mai menţionat că nicio ţară nu este scutită de instabilitatea stocurilor alimentare în urma invaziei ruse din Ucraina, țara fiind una din cele mai mari producătoare de grâne din lume. De asemenea, piețele mondiale încă nu și-au revenit bine după cei doi ani de pandemie de coronavirus și majorările drastice ale prețurilor într-un timp foarte scurt.

Rusia amenință lumea cu armele sale nucleare pentru a intimida țările și pentru a-i face să nu reacționeze în vreun fel la ostilitățile pe care le desfășoară Moscova în Ucraina de mai bine de o lună, a spus Zelenski.

„Ei se laudă că pot distruge cu arme nucleare nu doar o anumită țară, ci și întreaga planetă”, a subliniat el.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Martie 2022 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.