Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că Rusia nu mai deține resurse pentru a face ceva contra unor țări din NATO și a rămas prinsă în invazia pe care a declanșat-o contra Ucrainei.

Geoană, despre șansele Rusiei de a ataca un stat NATO

Geoană a asigurat populația alarmată că Rusia nu are intenții militare împotriva Republicii Moldova sau a Georgiei. În schimb, aceste două state se confruntă cu o presiune din punct de vedere economică în urma ajutoarelor oferite refugiaților ucraineni. Secretarul NATO a afirmat că Occidentul trebuie să vină în ajutorul acestor țări pentru a face față impasului. În ceea ce privește România, statul este asigurat fiind în componența UE și NATO și nu îi paște nici un atac militar din partea Rusiei.

„Sunt țări care, chiar dacă nu sunt în risc iminent intervenției militare rusească, suferă din punct de vedere politic, economic și umanitar”, a explicat Mircea Geoană.

Oficialul încearcă să calmeze românii care au început să creeze panică și să se agite. În ultima lună, românii au luat cu asalt magazinele alimentare, secțiile de pașapoarte și farmaciile.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.