Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, joi, înainte de Summitul NATO de la Bruxelles, că Republica Moldova nu ar fi ținta unui viitor atac sau că ar putea fi în pericol de a fi cotropită.

Klaus Iohannis, despre o posibilă amenințare militară la adresa Republicii Moldova

Președintele României a dat asigurări că românii pot sta liniștiți pentru că țara nu riscă să fie atacată de armata rusă sau implicată în conflictul militar din Ucraina. Totodată, șeful statului a menționat că nici despre Republica Moldova nu se pune problema ca fiind o posibilă viitoare țintă a forțelor ruse.

"Nu sunt justificate îngrijorările legate de țara noastră, România e în siguranță, e apărată de cea mai mare alianță, dar nici îngrijiorările legate de Republica Moldova nu au justificare. Nu sunt niciun fel de date că Republica Moldova ar fi ținta vreunui atac sau că ar fi planificată o acțiune care privește Moldova.”, a afirmat Iohannis.

Șeful statului a subliniat că Republica Moldova se confruntă cu mari probleme la ora actuală, însă acestea sunt de ordin economic și energetic. Situația financiară proastă a statului face față cu greu fluxului de refugiați ucraineni care ajung în țară și caută un adăpost sigur.

„Problemele Republicii Moldova vin din numărul mare de refugiați, slăbiciunea economică și situația energetică, Republica Moldova e stat captiv, primește energie doar din două surse - Rusia și Transnistria. Cam acestea sunt problemele Moldovei, putem ajuta cu finanțări, transfer de energie și sprijin pentru economia Republicii Moldova", a mai declarat Klaus Iohannis.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Martie 2022 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.