Un sprijin din partea Uniunii Europene pentru ţările care gestionează criza refugiaţilor din Ucraina este "firesc", a declarat, marţi, preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, făcând o comparaţie cu situaţia Turciei din urmă cu şase ani.
 

Duda, despre ajutorul oferit de UE refugiaților

Duda a susţinut o declaraţie de presă comună cu omologul său român, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

"Când Turcia a fost atinsă de criza refugiaţilor din Siria, când au venit milioane de cetăţeni din Siria, din Irak în Turcia, care şi-au căutat adăpost acolo, Uniunea Europeană a alocat miliarde de euro ca sprijin pentru Turcia. Este firesc pentru mine că acelaşi sprijin trebuie acordat şi ţărilor care astăzi se descurcă şi se confruntă cu criza refugiaţilor, având în vedere războiul din Ucraina, având legătură cu agresiunea rusească. Cred că şi Comisia Europeană şi Consiliul European vor lua decizii necesare în acest sens în viitorul apropiat şi că acest ajutor va putea ajunge la noi cât mai repede", a afirmat preşedintele polonez, potrivit traducerii oficiale.

România şi Polonia primesc persoane care se refugiază din calea războiului din Ucraina, a subliniat el.

"Ei nu sunt refugiaţi, sunt oaspeţii noştri. Noi îi primim în casele noastre, în oraşe, în sate. Oriunde au ajuns, pot să îşi găsească un loc liniştit. Oamenii au venit cu toată inima şi le dau daruri şi bani. Dar avem nevoie de ajutor internaţional. Credem adânc că acest ajutor va veni în ţările noastre, ajutor din Uniunea Europeană în primul rând, este un lucru firesc", a adăugat şeful statului polonez. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.