Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit, luni, la Palatul Victoria, vizita unei delegaţii a Congresului SUA, condusă de Steven Lynch, preşedinte al Subcomisiei parlamentare pentru Securitate Naţională, din Camera Reprezentanţilor.
 

Ciucă, vizită din partea membrilor Congresului SUA

Discuţiile au vizat situaţia de securitate curentă, determinată de agresiunea militară rusă în Ucraina şi de gestionarea valurilor de refugiaţi, informează Guvernul prin intermediul unui comunicat.

"Premierul Nicolae Ciucă a făcut o prezentare extinsă a modului în care România percepe situaţia de securitate curentă, inclusiv acţiunile militare ruse şi scopurile sale. Prim-ministrul român a insistat pe dovada de unitate a aliaţilor, care prin prezenţa militară pe teren, aici, în România, oferă certitudinea angajamentelor de securitate colectivă din cadrul NATO, precum şi a valorii parteneriatului strategic cu SUA. Cu acest prilej, a fost subliniată şi importanţa dezvoltării de noi investiţii americane în România", informează Executivul.

În cadrul discuţiei, a fost evidenţiată solidaritatea manifestată de români, societatea civilă şi instituţiile statului în gestionarea fluxurilor de refugiaţi.

"Steven Lynch a mulţumit pentru activităţile României şi pentru leadershipul pe care îl oferă atât în sprijinirea refugiaţilor, cât şi a ucrainenilor rămaşi să lupte pentru apărarea ţării lor", se mai arată în comunicat. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.