Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, salută celebrarea duminică a Zilei Internaţionale a Francofoniei, context în care face un apel către solidaritatea şi unitatea organismelor de management electoral din sfera francofonă în vederea consolidării cooperării şi promovării democraţiei în faţa provocărilor internaţionale actuale, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Președintele AEP, mesaj de Ziua Internațională a Francofoniei

"Sărbătoarea a fost instituită în anul 1998, pentru a celebra diversitatea ţărilor francofone, cultura şi limba franceză care le leagă. Autoritatea Electorală Permanentă se aliniază instituţiilor publice din România şi organismelor internaţionale care preţuiesc importanţa multilingvismului, dialogul multicultural, principiile şi valorile spaţiului francofon", se arată în comunicat.

De asemenea, se precizează că AEP s-a integrat activ în marea familie francofonă prin aderarea cu drepturi depline în anul 2016 la Reţeaua de Competenţe Electorale Francofone (RECEF).

RECEF este o asociaţie internaţională înfiinţată în anul 2011 ale cărei obiective principale vizează acordarea sprijinului în organizarea şi desfăşurarea alegerilor pe teritoriul unui stat francofon, promovarea profesionalismului prin schimbul de experienţe şi bune practici în materie electorală între membri, promovarea participării active a cetăţenilor la procesele electorale, precum şi tratarea echitabilă a candidaţilor pe parcursul perioadei electorale. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Martie 2022 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.