Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat joi că nu există niciun motiv ca cetățenii români să nu se simtă în siguranță, în contextul invaziei ruse în Ucraina. El a adăugat că săptămâna viitoare va avea loc un summit NATO, la Bruxelles, unde se va discuta despre situația de la Kiev, sprijinul care trebuie acordat în continuare țării atacate de trupele moscovite, cât și despre consolidarea consistentă a flancului estic. 

 

Bogdan Aurescu, noi asigurări către români, în contextul războiului din Ucraina: „Nu există motiv să se simtă în nesiguranță”

„Sentimentul de securitate în ţara noastră trebuie să fie unul la cote ridicate, pentru că România este stat aliat, ca membru al NATO avem toate garanţiile de securitate pe care le putem avea, cele mai puternice garanţii de securitate din toată istoria noastră. Alianţa Nord-Atlantică este cea mai puternică alianţă politico-militară din istorie.

Suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte consolidarea consistentă a flancului estic, apelurile noastre sunt luate în considerare şi puse în practică. Eu am cerut, de exemplu, la reuniunea ministerială NATO de pe 4 martie regândirea structurii posturii de descurajare şi apărare pe flancul estic, deja lucrurile se mişcă în această direcţie", a spus Aurescu la Digi24.

„Este normal să luăm măsuri de precauție”

„Există toate premisele pentru ca cetăţenii români să se simtă siguri. Facem toate eforturile ca această consolidare consistentă a flancului estic să fie privită de toată lumea în parametrii săi reali, care sunt aceia de apărare, deci strict defensivă, fără niciun fel de intenţie de a provoca Federaţia Rusă.

Dar având în vedere evoluţiile care au loc, generate de această agresiune militară, este normal să ne luăm măsurile de precauţie pe care trebuie să le luăm. Nu există niciun motiv ca cetăţenii români să se simtă în nesiguranţă", a afirmat Aurescu.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.