Președintele Bulgariei, Rumen Radez, a ajuns marți la Palatul Cotroceni, unde a fost întâmpinat de Klaus Iohannis. După discuția tet-a-tete despre invazia rusă în Ucraina, cei doi șefi de stat au susținut o declarație comună de presă. 

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis și președintelui Bulgariei

După invazia rusă în Ucraina, România şi-a intensificat activitatea diplomatică. Mai mulţi oficiali străini de rang înalt au efectuat vizite în România, la nivel de Guvern au existat discuţii cu reprezentanţii Executivelor din regiune şi nu numai. Totodată, au avut loc numeroase reuniuni ale aliaţilor.

Cea mai recentă vizită a avut loc pe 11 martie, când vicepreşedinta SUA Kamala Harris a discutat, la Palatul Cotroceni, cu autorităţile de la Bucureşti. Oficialul american a oferit asigurări că Washingtonul este decis să apere fiecare centimetru din teritoriul NATO, o hotărâre fermă a administraţiei de la Casa Albă.

„În contextul necesităţii reducerii dependenţei energetice de Federaţia Rusă, am discutat despre diversificarea surselor de energie şi a rutelor de transport. Am subliniat, totodată, importanţa operaţionalizării rapide a interconectorului Bulgaria - Grecia. Odată finalizat, acesta va putea fi conectat la gazoductul BRUA, deja operaţional, şi astfel coridorul vertical de gaze, care are o importanţă crucială, să devină funcţional", a declarat Klaus Iohannis.

Retail jobs

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio, apoi a intrat „în pâine”, cu un program full-time, la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. De atunci și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Martie 2022 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.