Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și l-a asigurat pe acesta că ţara noastră va susţine Ucraina și va avea grijă de refugiați. 

Klaus Iohannis l-a asigurat pe preşedintele Ucrainei că România se va ocupa de ucrainenii care ajung în România și ii va ajuta.

„Am avut o discuţie la telefon cu preşedintele Zelenski. L-am asigurat de întreaga susţinerea din partea României pentru Ucraina, atât la nivel bilateral, cât şi în Uniunea Europeană. Hub-ul umanitar de la Suceava deja a început să ofere primele ajutoare. Vom avea grijă de toţi cetăţenii ucraineni care ajung în România”, a scris Klaus Iohannis, duminică pe Twitter.


Hub-ul umanitar european la Suceava

Hub-ul umanitar european de la Suceava a devenit funcţional începând de miercuri. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că hub-ul european este deschis în apropierea Aeroportului Suceava, în parcul industrial, şi că există 10.000 de metri pătraţi de hale unde pot fi depozitate ajutoare aduse din statele europene, potrivit News.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.