Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut joi o discuţie telefonică cu secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin III, cei doi subliniind necesitatea unui dialog continuu şi constant având în vedere complexitatea situaţiei actuale de securitate din Europa, care necesită acţiuni concrete atât în ceea ce priveşte contracararea acţiunilor Federaţiei Ruse, cât şi sprijinul acordat Ucrainei, informează MApN.
 

Vasile Dîncu, despre demersurile României dedicate sprijinirii Ucrainei

Conform unui comunicat transmis vineri AGERPRES, cei doi miniştri au evidenţiat, în contextul deteriorării situaţiei de securitate din regiune ca urmare a invaziei Ucrainei de către Federaţia Rusă, curajul poporului şi armatei ucrainene în lupta pentru independenţa şi integritatea teritorială a ţării lor.

Vasile Dîncu a salutat contribuţia SUA la eforturile de implementare a măsurilor de descurajare şi apărare de pe Flancul estic, cu accent pe regiunea Mării Negre. El a menţionat rolul deosebit al militarilor americani din cadrul Task Force (TF) Cougar, dislocaţi în baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

Totodată, a fost discutat stadiul procesului de înfiinţare a unui grup de luptă NATO în România, având Franţa ca naţiune lider.

Retail jobs

Dîncu a prezentat demersurile României dedicate sprijinirii Ucrainei, fiind amintită recenta operaţionalizare a hub-ului umanitar de la Suceava.

În contextul actualelor evoluţii în planul securităţii, a fost evidenţiată şi decizia autorităţilor române de suplimentare a bugetului alocat Apărării de la 2% la 2,5% din PIB, menţionează MApN. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.