Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat luni, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, că după ce va fi aprobată alocarea a 2,5% din PIB pentru Apărare, Armata României va fi înzestrată cu tehnica cea mai modernă.
 

Vasile Dîncu, despre dotarea Armata României

"Suntem siguri că odată ce va fi aprobat acest nou procent din PIB, 2,5%, vom reuşi să aducem şi dotarea Armatei Române mult mai aproape, să aducem mai aproape termenele pentru înzestrare în zona aeriană, a Forţelor Terestre sau Forţelor Navale. Sperăm că, după ce această decizie va fi luată, vom reuşi să aducem în înzestrarea armatei tehnica cea mai modernă. Elicopterele Puma nu sunt elicoptere care sunt uzate moral sau fizic, avem însă nevoie de o serie de armament, de elicoptere, de avioane noi, cu siguranţă că vom face asta în viitor (...) Ar fi trebuit să reuşim să facem această înzestrare mai bună de mai mult timp", a afirmat Vasile Dîncu, întrebat fiind dacă se vor face rapid anumite achiziţii sau dacă elicopterele vechi vor fi înlocuite cu altele noi, în cazul alocării a 2,5% din PIB pentru Apărare.

Retail jobs

Referitor la întrebarea dacă există un număr limită de militari care pot staţiona la baza de la Mihail Kogălniceanu, ministrul Apărării a spus că baza este cuprinzătoare şi se dezvoltă continuu.

"Nu există un număr limită de militari care pot să stea în această bază. Baza este cuprinzătoare, se dezvoltă continuu. Avem un proiect de investiţii care, din păcate, este blocat în acest moment pentru nişte prestaţii, dar avem un proiect cu o valoare foarte mare pentru a dezvolta această bază. În continuare vom dezvolta capabilităţi, dar nu toţi militarii din detaşamentele străine vor sta tot timpul aici. Militarii se mişcă, fac exerciţii şi nu vom face neapărat o aglomerare de militari în această bază. E şi o bază de tranzit pentru că avem aceste facilităţi care ţin de zona aeriană şi vom dezvolta continuu. Vom aduce atâţia militari cât va fi nevoie, în funcţie de evoluţia situaţiei", a afirmat Dîncu.

Citeste si:
MApN face angajări pentru Armata Română
MApN face angajări pentru...

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, s-a întâlnit, luni, cu ministrul Apărării Regatului Ţărilor de Jos, Kajsa Ollongren, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

În prezent, în baza militară de la Mihail Kogălniceanu se află un detaşament compus din aproximativ 150 de militari aparţinând Brigăzii 11 Air Assault din Regatul Ţărilor de Jos, dislocat în România pentru a participa, în perioada 7 - 24 martie, la exerciţiul multinaţional "Rapid Falcon 22" din Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă "Babadag", din judeţul Tulcea.

La exerciţiu participă şi militari ai Batalionului 495 Paraşutişti "Căpitan Ştefan Şoverth" din Bucureşti şi Brigăzii 9 Mecanizate "Mărăşeşti" din Constanţa, precum şi elicoptere româneşti şi americane.

Citeste si:
Cu cât vor fi plătiți rezerviștii voluntari
Vasile Dîncu spune că legea...

Potrivit MApN, obiectivele acestui exerciţiu sunt instruirea în comun, creşterea interoperabilităţii şi a capacităţii comune de reacţie, precum şi dezvoltarea relaţiilor funcţionale între structurile participante. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.