Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, sâmbătă, că în condiţiile în care Rusia este un agresor, NATO trebuie să facă tot ce trebuie pentru a-şi proteja statele membre şi a asigura o defensivă pentru acestea, menţionând că este "destul de probabil" să vină forţe NATO mai aproape de Flancul Estic.

Iohannis, despre susținerea din partea NATO

"Sunt două lucruri. În acest moment, nu avem indicii că alt scenariu este necesar decât cel în care trăim, din păcate, acum. Deci, nu credem că se va extinde conflictul. Pe de altă parte, este foarte clar că aici avem un agresor, care este Rusia, şi noi trebuie să facem tot ce trebuie pentru a ne proteja şi a asigura o defensivă pentru statele noastre. Şi, în acest sens, da, este de dorit şi este destul de probabil să vină forţe din NATO mai aproape de Flancul Estic", a spus preşedintele Iohannis.

Şeful statului a anunţat că duminică va merge la Baza Mihail Kogălniceanu de lângă Constanţa, "unde a ajuns un contingent important din Franţa, din Belgia, sunt militari din Statele Unite, ştim, din Italia şi din Germania".

"Îi voi saluta, le voi spune "bun venit!". Dar există planuri să vină şi forţe suplimentare. Încă o dată, noi ne pregătim ca să ne apărăm, nu intenţionăm să trecem în altă parte", a adăugat Iohannis.

El a subliniat că NATO nu se poate implica militar într-un conflict într-un stat care nu este membru al Alianţei.

"Este foarte trist că avem un război în Europa, dar, din motive foarte multe şi bine cunoscute, NATO nu se poate implica militar într-un conflict într-un stat care nu este membru NATO. Şi noi, totuşi, ne simţim responsabili şi facem tot ce putem, ceea ce se vede aici - intervenim cu ajutoare umanitare, ajutăm refugiaţii, şi pe termen scurt şi pe termen mediu, şi vom face acest lucru în continuare şi pentru cei care rămân în Ucraina. De aceea amenajăm un centru logistic european pentru sprijin umanitar", a mai spus Iohannis. AGERPRES

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.