Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, că starea de alertă nu va mai fi prelungită după data de 8 martie. 

Declarație de presă la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis: România iese din starea de alertă din 8 martie

Klaus Iohannis a ieșit la declarații, după o ședință de la Palatul Cotroceni privind gestionarea epidemiei de COVID-19. Șeful statului a anunțat că valul cinci este aproape de final, drept urmare România va ieși din starea de alertă din data de 8 martie.

„Nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă pe teritoriul României. O dată cu ridicarea străii de alertă vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile vor fi explicate de autoritățile abilitate”, a declarat șeful statului.

„Faptul că putem ieși din acest val 5 se datorează și măsurilor luate de autorități. Le mulțumesc românilor care, în mare majoritate, au respectat măsurile. Mulțumesc personalului medical, care a fost în prima linie a luptei cu virusul, printr-o mobilizare exemplară și impresionantă”, a mai spus acesta.

La întrunire au participat prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, și secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Adriana Pistol.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Martie 2022 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.