Situaţia din Republica Moldova este ''stabilă'', iar autorităţile fac tot posibilul să o păstreze din punct de vedere economic, politic şi social şi pentru a primi refugiaţi din Ucraina, a declarat, marţi, ambasadorul Victor Chirilă, la finalul unei întrevederi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.
 

"Situaţia este stabilă, autorităţile fac tot posibilul să păstreze stabilitatea şi economică şi politică şi socială, au făcut tot posibilul pentru a primi fluxul de refugiaţi care vin din Ucraina. Deci, s-au deschis puncte de frontieră la Palanca şi Otaci. Dăm dovadă de solidaritate şi ospitalitatea necesară. Cetăţenii din Ucraina sunt primiţi atât în privat, cât şi în punctele de primire deschise de autorităţi. Ieri, pe teritoriul Republicii Moldova, erau peste 36.000 de cetăţeni din Ucraina. (...) Facem tot posibilul pentru a ajuta cetăţenii Ucrainei", a declarat ambasadorul, la Palatul Parlamentului.

Întrebat care crede că sunt consecinţele economice în contextul conflictului din Ucraina, Chirilă a precizat că "deocamdată autorităţile au făcut tot posibilul să păstreze stabilitatea economică".

Retail jobs

"Nu există mari îngrijorări. Dar, sigur că ne dorim o susţinere tot mai importantă din partea partenerilor noştri strategici - România, Uniunea Europeană, în special pentru a asigura securitatea alimentară, de asemenea securitatea energiei. Avem nevoie şi de susţinere importantă în acest sens. (...) Facem tot posibilul să nu ne implicăm în acest conflict, dar să ajutăm cu tot ce putem cetăţenii din Ucraina. Şi facem tot posibilul pentru un dialog la pace. Noi întotdeauna am optat pentru dialog şi pentru negocieri pentru a asigura pacea în regiune şi stabilitatea în regiune", a adăugat Victor Chirilă.

Potrivit acestuia, Republica Moldova are nevoie de echipamente pentru a securiza cât mai bine frontierele. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Martie 2022 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.