România sprijină ''pe deplin'' integrarea Ucrainei, dar şi a Republicii Moldova şi a Georgiei în Uniunea Europeană, a afirmat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.
 

Klaus Iohannis susține aderarea Ucrainei, Georgiei și Moldovei în UE

"România sprijină pe deplin integrarea Ucrainei, precum şi a Republicii Moldova şi Georgiei în Uniunea Europeană. Locul acestor parteneri ai UE este în familia europeană, iar România va face tot posibilul pentru ca acest lucru să devină realitate", a scris Iohannis, pe Twitter.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat luni că a semnat o cerere oficială de aderare a ţării sale la Uniunea Europeană. El a cerut UE să permită aderarea imediată a Ucrainei printr-o procedură specială, potrivit Agerpres.

Mai multe state din Europa au cerut acceptarea aderării Ucrainei în UE

Preşedinţii din opt state din centrul şi estul Europei au cerut, luni, ţărilor membre UE să acorde imediat Ucrainei statutul de ţară candidată şi să deschidă negocierile de aderare, a relatat Reuters.

''Noi, preşedinţii statelor membre UE: Republica Bulgaria, Republica Cehă, Republica Estonia, Republica Letonia, Republica Lituania, Republica Polonia, Republica Slovacă şi Republica Slovenia credem cu tărie că Ucraina merită să primească imediat o perspectivă de aderare la UE'', se arată într-o scrisoare deschisă publică luni.

Vladimir Zelenski a semnat cererea de aderare la UE a Ucrainei, a anunțat o sursă din UE pentru agenția de presă de stat Polska Agencja Prasowa (PAP). La scurt timp, detalii despre marea reușită, alături de câteva imagini, au fost expuse și pe rețelele de socializare.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Martie 2022 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.